TGC Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda tutuklu 4 ismi ziyaret etti

TGC Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda tutuklu 4 ismi ziyaret etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Silivri Ceza İnfaz Kurumunda, Cumhuriyet Gazetesi davasından tutuklu bulunan gazeteciler Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay ve Murat Sabuncu'yu ziyaret etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreteri Sibel Güneş, Genel Saymanı Gülseren Ergezer ile Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Güven ziyarete katıldı

Ziyaretin ardına açıklama yapan Turgay Olcayto, görüşmelerin ayrı ayrı olduğunu belirterek, “Biz bu görüşme için çok uğraştık. Defalarca Adalet Bakanlığı'na dilek verdik. Hepsi 'bakanın önünde imzada' diye reddedildi. İlk defa bakan değişikliğinden sonra izin çıktı. Arkadaşlarımızı görmekten çok mutluyuz. Onları sağlıklı ve dinç durumda görmekten de çok mutluyuz. Şu anda en büyük temennimiz saat 11.00'da ki duruşmadan sonra arkadaşlarımızın serbest kalması" dedi. 

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Olcayto, görüşmede neler konuştuklarına dair ise şunları kaydetti:

“Konuştuklarımızın bir kısmı özel, bir kısmı belli. Çok büyük bir şikayetleri yok. Genellikle söyledikleri 'biz bir bedel ödüyoruz, bu bedelden de gocunmuyoruz. Bizi içeriye koydular, bunlar zor durumda dedirtmedik hiçbir zaman, dedirtmeyeceğiz. Biz burada elimizden geleni yapıyoruz, yine okuyoruz, yine yazıyoruz, çıkınca mesleğimizi yapacağız' şeklinde." 

Olcayto, “Bu uzun tutukluluklar kalksın, tutuksuz yargılansınlar. Suçlu bulunurlarsa cezalarını çekerler" dedi.

Turgay Olcayto, gazetecilerin aileleri ile görüşmelerinde sıkıntı olduğunu ancak bunun ortadan kalktığını ifade ederek, “Ümidimiz diğer gazetecilerin de hatta diğer tutukluların da aynı muameleye tabi tutulması, avukatlarıyla rahatça görüşebilmeleri. Savunma hakkının sağlanması çok önemli tabi. Bunun da bütün tutuklu, hükümlülere uygulanmasını istiyoruz"