TSK protokolünde skandal: Düşük rütbeli komutan orgenerallerin arasında

TSK protokolünde skandal: Düşük rütbeli komutan orgenerallerin arasında

TSK protokolünde yeni dönem, tatbikat fotoğraflarına yansıdı. Koramiral Özbal, rütbesi düşük olmasına karşın orgeneraller arasında yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Ankara Polatlı Acıkır bölgesinde yaptağı Atış Serbest- 2017 tatbikatı, farklı bir boyutuyla da kamuoyuna yansıdı. Tatbikatın “Seçkin Gözlemci Günü”nü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve tüm TSK protokolü izledi. Ancak TSK protokolünde sık rastlanmayan bir durum da gözler önüne serildi. Geçen YAŞ’ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Koramiral Adnan Özbal’ın atanmasıyla TSK protokolünde 3. sıra da doğal olarak kendisine ait olmuştu. Tatbikat protokolünde durum fotoğraflara yansıdı.

Protokole göre Genelkurmay başkanı birinci, Kara Kuvvetleri Komutanı ikinci, Deniz Kuvvetleri Komutanı üçüncü ve Hava Kuvvetleri Komutanı da dördüncü sırada yer alıyor. Koramiral olan Özbal, protokoldeki kurumsal pozisyona göre tatbikatı izlemeye gelen diğer orgeneraller; Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı orgeneral Ümit Dündar, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in önünde yer aldı.

Korkut ilk kez

Tatbikatı, Donanma Komutanı olan ve Özbal gibi Koramiral rütbesinde bulunan Ercüment Tatlıoğlu ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay da izledi. Tatbikatın Seçkin Gözlemci Gününde, özellikle milli olanaklarla üretimi yapılan mühimmatın çeşitli platformlardan atışları gerçekleştirildi. Hareket halindeki tanklardan sabit hedeflere yapılan atışların yanı sıra Aselsan’ın ürettiği Korkut da ilk kez yabancı ataşelerin bulunduğu tatbikatta görev yaptı.(Cumhuriyet)