Türk futbolunun acı günü… Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti

Türk futbolunun acı günü… Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti

Bir süredir zatürre nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören 64 yaşındaki ünlü teknik direktör Ümit Kayıhan hayatını kaybetti. Uzun yıllar Süper Lig'de görev yapan Ümit Kayıhan evli ve iki çocuk babasıydı.

Zatürre teşhisi ile yoğun bakıma alınan teknik direktör Ümit Kayıhan’ın bu sabah hayata veda ettiği öğrenildi. Tecrübeli teknik direktör uzun yıllar Süper Lig’de görev yapmış, Bursaspor, Göztepe, Ankaragücü ve Altay gibi takımları çalıştırmıştı. Teknik direktörlük kariyerine 2013 yılında Altay’da nokta koyan Kayıhan daha sonra televizyon yorumculuğu yapmıştı. Kayıhan’ın ölümü bir çok ünlü ismi de yasa boğdu. İşte twitter’dan Kayıhan için atılan başsağlığı mesajları…

Acun Ilıcalı: Değerli ağabeyimiz Ümit Kayıhan’ı kaybettik. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Bursapor: Eski teknik direktörlerimizden Ümit Kayıhan’ın vefat haberini büyük üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Erdoğan Arıkan: Futbol dünyamızın güzel insanı Ümit Kayıhan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz..  Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın...

Necati Ateş: Çok sevdiğimiz teknik direktör Ümit Kayıhan Hocamız vefat haberini büyük bir kederle ögrenmiş bulunmaktayım. Allahtan gani gani  rahmet tüm yakınlarına sevenlerine sabırlar dilerim. Nurlar içinde yat Canım Hocam seni çok özleyeceğim

MİT KAYIHAN KİMDİR?

28 Şubat 1954 doğumlu olan Ümit Kayıhan'ın spor kariyeri Göztepe Basketbol takımında başladı. 17 yaşında Göztepe'nin futbol antrenmanına çıkan ve teknik heyetin büyük beğenisini kazanan Kayıhan, bu tarihten sonra sporcu kimliğini futbolcu olarak devam ettirdi. Bir yıl Balıkesirspor'da oynadıktan sonra 8 yıl boyunca Altay formasını giydi. Kayıhan'ın futbolculuk kariyeri Altay sonrası Eskişehir ardından da Kuşadasıspor formasını giymesiyle sona erdi. 

Antrenörlük için İngiltere de kursa katılan Ümit Kayıhan burada FIFA Teknik Direktörlük diploması aldı. Kayıhan ilk antrenörlük deneyimini Karşıyaka ve Göztepe'de yardımcı olarak yaşadı. Sonrasında Göztepe, Altay, Denizlispor, Erzurumspor, Antalyaspor, Göztepe, Diyarbakır, Bursa, Malatya takımlarında görev yaptı.Son olarak 2013 yılında Altay’ı çalıştırdı. Yorumculuk da yapan Kayıhan evli ve iki çocuk babasıydı.