Türkiye bir haftadır beşik gibi sallanıyor

Türkiye bir haftadır beşik gibi sallanıyor

Manisa'da yaklaşık bir saat arayla iki ayrı deprem meydana geldi. Manisa'nın Selendi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerde de hissedilen deprem paniğe yol açtı. İkinci depreminde şiddeti 4.9 olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 16.09'da meydana gelen depremin merkez üssü Manisa'nın Selendi ilçesi. Yerin 5 km derinliğinde meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Sarsıntılar İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, Uşak, Bilecik, Denizli, Çanakkale, Kütahya, Sakarya ve Afyonkarahisar'da da hissedildi. Manisa'da iki gün önce de 4.2 büyüklüğünde deprem olmuştu.
AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen, depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durum olmadığını söyledi.

İki gün önce 4.2'lik depremle sallanan Manisa'da, bu kez 4.9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. İlk deprem 16.09'da, ikinci deprem 17.19'da gerçekleşti.

AFAD verilerine göre, ilk depremin merkez üssü kentin doğusundaki Selendi ilçesi.
Kandilli Rasathanesi ise, depremin büyüklüğünü 5.1 olarak verdi. Kandilli verilerine göre, sarsıntının derinliği 5,6 kilometre.

Sarsıntı Manisa'nın yanı sıra İzmir, Bursa, Aydın, Balıkesir, Uşak, Bilecik, Denizli, Çanakkale, Kütahya, Sakarya ve Ayonkarahisar'da da hissedildi.

Sosyal medya kullanıcıları "Deprem oldu, ev beşik gibi sallandı", "99 Marmara'dan sonra ilk kez böyle bir deprem yaşadım. Dışarıdayken yer sallandı, olduğum yerde gittim geldim" mesajlarını paylaştı. Depremi şiddetli şekilde hisseden bir kullanıcı ise, sarsıntının 15 saniye sürdüğünü yazdı.

Koşarak sokağa fırladılar

Doğan Habera Ajansı, depremin hissedildiği kentlerde panik yaşandığını ve insanları koşarak sokaklara fırladığını bildiriyor.

İki gün önce de merkez üssü Manisa Saruhanlı olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
Bugünkü sarsıntıyla birlikte Manisa'da son 21 günde 103 deprem kaydedildi.