TÜSAYDER Başkanı: Milli Satınalma 4.0’ı hep birlikte geleceğe taşımalıyız

TÜSAYDER Başkanı: Milli Satınalma 4.0’ı hep birlikte geleceğe taşımalıyız

Satınalma Yöneticileri ve Profesyonelleri Derneği-TÜSAYDER'in düzenlediği VII. Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi (STZ 2017), ulusul ve uluslararası düzeyde 550'den fazla satınalma profesyonelinin rekor katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Bu yılki teması "Milli Satınalma 4.0" olan Satınalma Zirvesi'nin açılışında konuşan TÜSAYDER Başkanı Gürkan Hüryılmaz, Türkiye'nin Endüstri 4.0'ı kendi milli ürünleriyle yakalamak zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye olarak, Endüstri 3.0'ı ithal ve yurt dışından transfer ürünlerle yakaladık. Milli ürünlerimizle yakalayamadık. Ancak Endüstri 4.0'ı kendi ürettiğimiz ürünlerle yakalamalıyız. Halen her 100 birimlik ihracat için 62 birimlik ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. Bugün ilk 5'te yer alan şirketlerimiz gelişimi takip etmezlerse 10 yıl sonra olamayacaklar. Cisco araştırmalarına göre, dijital dönüşüm ile önümüzdeki 10 yıl içinde dünyada yaratılacak değer 19 trilyon dolar olacak, bundan Türkiye özel sektörünün alacağı pay ise sadece 169 milyar dolar. Ülke olarak daha fazla pay almalıyız. Türkiye olarak gelecekte var olmak istiyorsak milli üreticilerimizi desteklemeliyiz. Milli Satınalma 4.0 konseptini hep birlikte geleceğe taşımamız gerekiyor. Beraberce geleceği değiştirmeliyiz" diye konuştu.

Aselsan ve Turkcell birinciliği paylaştı

TÜSAYDER tarafından her yıl düzenlenen Purchasing Excellence Ödülleri, bu yıl "En İyi Milli Satınalma 4.0" projelerine verildi. Birinciliği Aselsan ve Turkcell paylaşırken, ikinciliğe değer bir proje bulunamadı. Üçüncülük ödülü ise Blue Mind firmasına verildi. TÜSAYDER ayrıca meslekte 25'inci yılını tamamlayan satınalma profesyonellerini de ödüllendirdi.