Tuzla'daki kimyasal atık kokusunda flaş gelişme

Tuzla'daki kimyasal atık kokusunda flaş gelişme

Tuzla’da çok sayıda kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açan kimyasal kokuya ilişkin kasten yaralama” ve “çevrenin kasten kirletilmesi” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 2'si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 9 şüpheli ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, İstanbul Tuzla'da 25 Aralık 2017 tarihinde, İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerini etkisi altına alan ve çok sayıda kişinin etkilenmesine yol açan kimyasal kokuya ilişkin “kasten yaralama” ve “çevrenin kasten kirletilmesi” suçlarından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 11 şüpheli Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

4 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Adliyeye getirilen ve aralarında İSKİ’de mühendis olarak görev yapan E.Ş.’nin de bulunduğu 2 şüpheli savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma savcısı, vidanjörlerin şoförü olan 4 şüpheliyi, “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklanmaları, “çevreyi kasten kirletmek” suçundan da haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Diğer 5 şüpheli ise haklarında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

4 ŞÜPHELİ MAĞDURLARA TOPLAM 29 BİN TL ÖDEYECEK

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 4 vidanjör şoförünün her birinin mağdurlara eşit şekilde dağıtılmak üzere savcılık dosyasına 7 bin 250'şer TL yatırmaları, İSKİ'nin verdiği her türlü işi yapmaları ve İSKİ’nin çevreye ilişkin düzenlenen seminer ve toplantılara katılmaları şartıyla serbest bıraktı. Ayrıca haklarında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

ÇEVRE KONULU SEMİNERLERE KATILACAKLAR

Öte yandan mahkeme, haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması istenen 5 şüpheli için de İSKİ'nin verdiği her türlü işi yapmaları, İSKİ’nin çevreye ilişkin düzenlediği seminer ve toplantılara katılmaları ile haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulması kararı verdi.

İSKİ MÜHENDİSİ ‘BEN SUÇSUZUM’ DEDİ

İSKİ’de mühendis olan E.Ş., savcılıktaki ifadesinde, “Benim bulunduğum yerde suç konusu bir şey olduğunda bildirmek gibi bir mükellefiyetim yoktur. Ben mühendis olmam nedeniyle zararlı, tehlikeli bir şey gördüğümde görevli şef ya da müdürlerimize bildiririm. Suç tarihinde müdür olarak A.A. bulunuyordu. Onun sorumluluğu var mı yok mu bilmiyorum. Ben suçsuzum” dedi.