Üçüncü havalimanında eylem  yapan işçiler yolu kapattı

Üçüncü havalimanında eylem yapan işçiler yolu kapattı

Üçüncü havalimanında çalışma koşullarını ve yapılmayan ödemeleri protesto eden işçiler eyleme geçerek yolu kapattı.

Üçüncü havalimanında çalışan işçiler, keyfi uygulamalar, çalışma koşulları ve yapılmayan ödemelere tepki göstererek eylem gerçekleştirdi.

Bin 500 kadar işçi servislere binmeyerek yolu kapatırken, işçileri "sakinleştirmek" isteyen İGA yetkilileri alana geldi.

SERVİSLER YETERSİZ, KEYFİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILIYOR

İşçi servislerinin saatinin 17.00'den, 18.00'e alındığı bu sayede işçilerin daha çok çalıştırılmasının amaçlandığı aktarılıyor.

Buna karşın servislerin yetersiz olduğu ve işçilerin servislere yetişemediği, keyfi değişiklikler sebebiyle sürekli sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

YEMEKLER KÖTÜLEŞTİ, İŞÇİLER AÇ YATMAK ZORUNDA KALIYOR

Uzun süredir yemeklerle ilgili  de ciddi sorunlar yaşayan işçiler, yemeklerin giderek kötüleştiğini bildiriyor.

Servis saatlerindeki sorunlar sebebiyle işçilerin akşamları yemekhaneyi kullanamadıkları ve aç yatmak zorunda kaldıkları kaydediliyor.

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ÖDENMİYOR

Üçüncü havalimanı inşaatında çalışan işçiler, kendilerine verilmesi gereken asgari geçim indirimi ödemelerinin taşeron firmalara verildiğini, ancak bu parayı taşeron firmalardan alamadıklarını duyuruyor.

İşçilerin yapılmayan ödemeler sebebiyle de tepki gösterdikleri görülüyor. Yetkililerse paranın taşeronlara verilmesi sebebiyle "karışamayacaklarını" öne sürüyor.

Eyleme geçen işçiler almaları gereken geçim indirimlerinin patronların cebinde kalmasına da karşı çıkıyor.