Üçüncü havalimanında işçiler isyan etti

Üçüncü havalimanında işçiler isyan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde yoğun bir seferberlik ilan edilen üçüncü havalimanı inşaatında son olarak 4 kişilik odalara 6 kişi sığdırılmak istenmesi işçelerin öfkelenmesine neden oldu.

Üçüncü havalimanı inşaatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin yarattığı baskılarla yeniden gündeme gelirken, geçtiğimiz saatlerde, şantiyede 4 kişilik odalara 6 kişi sığdırılmaya çalışılınca işçiler işçiler isyan etti. İşçilerin bu uygulamayı duyduğu ve tepki gösterdiği belirtiliyordu.

Bu uygulamanın hayata geçirilmek istenmesi üzerine öfkelenen işçiler Akpınar işçi kampında kamp amirliğinin önüne yürüdü ve 100 kadar işçi burada şikayetlerini dile getirmek istedi. "Hayvan gibi yaşayamayız" diyen işçiler 6 kişilik ranzaları yarın sökeceklerini ve gelecek olan kişileri odaya almayacaklarını beyan etti.

'YA GİDERSİNİZ YA DA HAYVAN GİBİ YAŞARSINIZ'

Sol'un haberine göre amirlikteki nöbetçi görevlinin "Ben bir şey yapamam, taleplerinizi yönetime iletin, isteseniz de istemeseniz de bu iş olacak" dedi. Görevli ayrıca "Ya buradan gidersiniz ya da böyle yaşarsınız" diyerek işçilerin talebinin önemsiz olduğunu ima etti. Jandarma gelene dek amirlik önünde bekleyen işçiler, sabah 6'da yolu kesme kararı alarak amirlikten ayrıldı.

Yolun kesilmesi, inşaatın durması anlamına geliyor ve Erdoğan ziyareti öncesinde büyük gerilim yaşayan yönetimin bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.