Uğur Mumcu Anma Ödülleri sahiplerini buldu!

Uğur Mumcu Anma Ödülleri sahiplerini buldu!

Eskişehir'de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) Uğur Mumcu Anma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi ve Tepebaşı Belediyesi ortaklığında düzenlenen 25. Uğur Mumcu’yu Anma ve Ödül Gecesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gecede 9 dalda ödül verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen 'Hukuk Savaşçısı' ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan aldı. 

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Erdal Şanlı ile çok sayıda davetli katıldı. 

'ADALET ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ İHTİYACI'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen 'Hukuk Savaşçısı' ödülünü Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan şunları söyledi:

"Genel başkanımız yurt dışında olduğu için beni vekaleten görevlendirdi. Adalet Yürüyüşü; siyaset, demokrasi, mücadele tarihimizin çok farklı ve çok önemli bir dönüm noktasıydı. Sayın Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'ne başlarken, 'Ben milyonlarla beraber yürüyeceğim' demedi. 'Ben özgürlüğün olmadığı bir ülkede, adaletin olmadığı bir ülkede, darbe koşullarının, sivil darbe koşullarının yaşandığı bir ülkede ana muhalefet partisi genel başkanı olmanın ötesinde demokrasi isteyen, özgürlük isteyen, esarete isyan eden herkesin sesi olarak Güven Park'tan İstanbul'a yürümeye başlıyorum' dedi. Milyonlar döndü; 'Biz seni yalnız bırakmayacağız' dedi, yalnız bırakmadı. Tarihin en büyük adalet yürüyüşünü yüreklerini birleştirip gerçekleştirdiler. Adalet bir kişi, bir halk için değil. Adalet bütün dünya için çağımızın en önemli ihtiyacı haline geldi." 

Oya Berberoğlu, eşi Enis Berberoğlu'na verilen 'Basın' ödülünü CHP Milletvekili Gaye Usluer'den alırken. "Bu onura Enis'i layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Enis daha önce gazetecilik döneminde de kitapları, haberciliği ile Uğur Mumcu yılın Araştırmacı Gazetecilik ödülünü de almıştı. Şimdi yine Uğur Mumcu Anma ödülünü alıyoruz, çok mutluyuz. Adaletin yerini bulmasını tabii ki istiyoruz. Kendi adıma da, halk adına da Türkiye'nin normalleşmesini istiyorum. Bütün haksız, suçsuz yere hapiste bulunan herkesin en temel hakkı olan özgürlüğüne kavuşmasını, ifade özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Gecede ödül alan isimler şu şekilde oldu:

Siyaset Ödülü: Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa

Demokrasi Ödülleri: Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu ve Pakize Alp Akbaba ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve Eğitim İş Şube Başkanı A. Kadir Önder,

Basın Ödülleri: Enis Berberoğlu, İlhan Taşçı, Emin Çapa, Melih Aşık, Mediha Olgun, Gökmen Ulu, Bekir Coşkun, Eyüp Kelebek ve Ali Naki Erdoğan

Bilim Ödülleri: Prof. Dr. Hikmet Karakoç ve Prof. Dr. Atilla Cavkaytar

Hukuk Ödülü: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (Adalet Yürüyüşü),

Sanat Ödülleri: Eskişehir Senfoni Orkestrası adına Nazlı Avcı, Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ecren Can Serim ve Emre Demir

Çevre ve Kent Ödülü: TEMA Eskişehir Şubesi

Spor Ödülleri: Ampute Milli Futbol Takımı, Orhan Erpek, Eskişehir Basket Takımı ve Eskişehir Selka Hentbol Takımı

Emek-Mücadele Ödülleri: Saadet Özkan ve Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Orhan Erinç