'Ülkemiz AKP tarafından emperyalizme peşkeş çekiliyor'

'Ülkemiz AKP tarafından emperyalizme peşkeş çekiliyor'

Halkevciler Atatürk Orman Çiftliği'ne sahip çıktı. Bu arazinin halka ait olduğunu belirtern gençler kepçenin üzerinde çıkarak açıklamayaptı. Gençler “Ülkemiz AKP tarafından emperyalizme peşkeş çekilirken seyirci kalmayacağız” dedi Halkevciler, bugünAtatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) ABD Büyükelçiliği’ne satışını protesto etmek için “Ülke toprağı ABD’ye satılamaz” yazılı pankart da açtı

Polisin ve güvenliğin engelleme çabasına rağmen araziye giren Halkevciler, arazideki kepçenin üstüne çıkarak açıklama gerçekleştirdi. Alana giren Halkevciler, “Ülkemiz AKP tarafından emperyalizme peşkeş çekilirken seyirci kalmayacağız, elimizi kolumuzu bağlayıp oturmayacağız” dedi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Arkadaşlar bugün bu üzerinde bulunduğumuz bu arazi Atatürk Orman Çiftliği’nin toprağıydı. Şartlı miras olarak halka bırakılmıştır. Ancak ağzından “Vatan-millet-Sakarya” lafını düşürmeyen, yerli ve milli olmanın öneminden bahseden AKP iktidarı 2013 yılında burayı 88 milyon dolara ABD’ye sattı.

Bizler bu memleketin devrimcileriyiz. Ülkemiz AKP tarafından emperyalizme peşkeş çekilirken seyirci kalmayacağız, elimizi kolumuz bağlayıp oturmayacağız. Son kez uyarıyoruz: İnşaata derhal son verin, anlaşmayı iptal edin!

Sürekli Batı’ya meydan okuyan AKP gidip Cola fabrikası açıyorsun, Türkiye’nin başkentinin toprağını ABD’ye satıyorsun! Derhal inşaata son verin. Anlaşmayı iptal edin. Bir daha böyle gelmeyeceğiz. Ülkemizin bu toprağını, AOÇ’yi gerçek sahiplerine halka iade edin!

AOÇ, Kanunu’na göre herhangi bir ticari faaliyet için kullanılması söz konusu değil. Fakat AOÇ önce Gazi Üniversitesi’ne tahsis edildi, sonrasında ise TOKİ’ye devredildi. TOKİ ise araziyi büyükelçilik yapması için ABD’ye sattı. ABD Büyükelçiliği yapılmak için inşaata başlanmış olan AOÇ arazisinin son hali: