Ülker'in imdadına Koç yetişti

Ülker'in imdadına Koç yetişti

Ülker'in sahibi Yıldız Holding'in kredi yapılandırmasında görüşmeleri yürütmek için Koç'un elindeki Yapı Kredi Bankası "yetkilendirilmiş lider düzenleyici banka" seçildi.

Sol'un haberine göre Ülker, Godiva ve United Biscuitsgibi markaları bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’in bankalara olan 6 milyar dolar civarındaki borcunun yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma sürüyor.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker konuyla ilgili çalışanlarına gönderdiği mektupta söz konusu 6 milyar dolarlık kredi borcunun 1 milyar dolarlık kısmının yeniden yapılandırılması konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Yapı Kredi'den bu akşam yapılan açıklamada ise Yıldız Holding'in yeniden yapılandırma sürecini bankanın yöneteceği yer aldı. Yapı Kredi'nin açıklamasında "Türkiye ekonomisini güçlü kılmayı ve Türk markalarını daima desteklemeyi hedefleyen Yapı Kredi olarak Yıldız Holding’in kredi kullanım stratejilerindeki değişiklik doğrultusunda düzenlenecek sendikasyon kredisi için 'Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici Banka' olarak seçilmiş bulunmaktayız. Kurulduğumuz 1944 yılından günümüze kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ekonomisine değer katan tüm firmaları desteklemeye devam edeceğiz" sözleri yer aldı.