Uyuşma şikayetiyle hastaneye gitti elini kaybetti

Uyuşma şikayetiyle hastaneye gitti elini kaybetti

Antalya'da yaşayan Müjgan Akkuş, elindeki uyuşma nedeniyle gittiği hastanede elini kaybetti. Kadına göre elinin kesilmesinin nedeni yanlış tedavi. Başına ihmale sebep olanların cezasın kalmaması için hukuk mücdelesi başlattı.

Antalya Kepez’de 3 çocuğuyla yaşayan Müjgan Akkuş, 10 ay önce sol elindeki uyuşmadan dolayı özel bir hastaneye gitti. Muayene olan Akkuş’un sol koltuk altındaki kemiğin, damara ve kalbe baskı yaptığı gerekçesiyle alınması gerektiği söylendi. Ameliyata alınan Akkuş’un tedavi masrafları için ise hastaneye 2 bin lira ödendi. 

Ameliyatın ardından Müjgan Akkuş, kolunda ağrıların arttığını ve elinde morarma olduğunu fark etti. Eşinin durumunu doktora ileten Orhan Akkuş’a, iddiaya göre, tedaviyi yapan Doç. Dr. C.Ö., "Ağabey bu el kangren oldu, kesilmesi lazım. Biz bu işi başaramadık, alın götürün hastanızı" dedi. Ailenin şikayeti üzerine hastane yönetimi tedavi için yatırılan 2 bin liralık tutarın bir kısmını elden iade edip, taburcu etti. Aile başka özel hastaneye gitti. Eli tamamen moraran Müjgan Akkuş’un kolu, dirsek altından kesildi.