Üzerine bastığı yılanın soktuğu yaşlı adam öldü

Üzerine bastığı yılanın soktuğu yaşlı adam öldü

Samsun'da hayvan otlatırken üzerine bastığı yılanın soktuğu yaşlı adam olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay, Samsun'un Canik ilçesinin Düzören Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 çocuk babası 81 yaşındaki Halis Öcal, kendisine ait bahçede hayvanlarını otlatırken yılanın üzerine bastı. Bu sırada ayağına dolanan yılan yaşlı adamı soktu. Yaşlı adam ise yılanı öldürdü. Ancak yılanın zehri etkisini gösterince Halis Öcal, olay yerinde hayatını kaybetti. Halis Öcal'ın otlattığı hayvanların bir başkasının mısır tarlasına girdiğini fark eden mahalle sakinleri yaşlı adama seslendiler. Yaşlı adamın ses vermemesi üzerine bulunduğu yere giden mahalle sakinleri onu yatar halde buldular. 
Vatandaşlar olayı Mahalle Muhtarı Fahri Yılmaz'a haber verdiler. Muhtar Yılmaz da olayı jandarmaya ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden jandarma ve sağlık ekipleri yaşlı adamın öldüğünü tespit etti. Halis Öcal'ın yanında ise ölü yılan bulundu. Yaşlı adamın cenazesi otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan araştırmada yılanın Halis Öcal'ın sol ayağını ısırdığı tespit edildi.
Muhtar Fahri Yılmaz, “Halis amca hayvanları otlatırken muhtemelen yılanın üzerine basmış olmalı ki yılan sol ayağının bilek kısmından ısırmış. Yılanı da grebi ile öldürmüş. Grebide yılanın kan izleri vardı. Vatandaşlar bana haber verince ben de jandarmaya ve 112 Acil Servis ekiplerine durumu bildirdim. Olay yerine gidince onu ölmüş halde bulduk. Yılanın sokması sonucu kısa sürede zehir kana karışınca hayatını kaybetmiş" dedi.
Halis Öcal'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Düzören Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.