Valilik: Yangın askeri alanda değil!

Valilik: Yangın askeri alanda değil!

Diyarbakır Ergani ile Çermik İlçesi arasında bulunan askeri birliğe ait mühimmat deposunun bulunduğu alanda yangın çıktığı, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildiği iletildi. İlerleyen dakikalarda Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi... Açıklamada, karayolundaki yangının askeri alan içerisinde değil, dışındaki tarlada meydana gelen anız yangınından ibaret olduğu belirtildi.

Diyarbakır Ergani ile Çermik İlçesi arasında bulunan askeri birliğe ait mühimmat deposunun bulunduğu alanda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.

VALİLİKTEN YANGIN AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, Ergani-Çermik karayolundaki yangının askeri alan içerisinde değil, dışındaki tarlada meydana gelen anız yangınından ibaret olduğunu açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Ergani-Çermik karayolundaki yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bir takım basın-yayın organlarında ilimiz Ergani ilçesi sınırları içerisinde bulunan 52. Mühimmat Birlik Komutanlığında yangın çıktığı yönünde haberlere yer verildiği tespit edilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İddia edildiği şekilde yangın 52. Mühimmat Birlik Komutanlığında meydana gelmemiştir. Askeri alanın dışında, tarlada meydana gelen anız yangınından ibarettir. Devletimizin ilgili kurumları tarafından ivedilikle müdahale edilerek yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. 52. Mühimmat Birlik Komutanlığı ile ilgili herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir” denildi.