Yakalanınca bebeği denize atmakla tehdit etti!

Yakalanınca bebeği denize atmakla tehdit etti!

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen Suriye uyruklu 31 kaçak yakalandı. Sahil Güvenlik ekiplerine direnen kaçakların bıçak çektiği, yanlarındaki bir bebeği denize atmakla tehdit ettikleri belirtildi.

Olay, dün sabah saatlerinde Dikili'nin Bademli açıklarında meydana geldi. Bir grup kaçağın, lastik botla yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler, Bademli açıklarında bota ulaştı. Suriye uyruklu kaçaklar, kendilerini gözaltına almak isteyen ekiplere bıçak çekti, yanlarındaki bir bebeği denize atmakla tehdit etti. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu kaçaklar, ikna edilerek gözaltına alındı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 31 kaçak, Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Buradaki insani yardımın ardından da kaçaklar İzmir'e gönderildi. 

BUGÜN DE 40 KAÇAK YAKALANDI

Ekipler, bugün de aynı bölgede lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan yaklaşık 40 kaçağı botları batmak üzereyken kurtardı.