Yatılı erkek Kur'an Kursu'nda 'tecavüz' skandalı

Yatılı erkek Kur'an Kursu'nda 'tecavüz' skandalı

Ağrı'daki İmam Buhari Yatılı Kur'an Kursu'nda yaşanan cinsel istismarın, 'şakalaşma' olarak geçiştirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Ağrı’daki İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda hocalık yapan 17 yaşındaki Y.K.’nin 9 yaşındaki kurs öğrencisi U. P.’ye tecavüz etmesini, aynı yurtta görevli Mehmet Arslan’ın, savcılığa ihbarı ortaya çıkardı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre Arslan, 31 Mayıs’ta verdiği ifadesinde 1 Kasım 2016’da Kur'an öğreticisi olarak kursa atandığını, bir ay sonra U.P.’yi yüzü, yanağı ve boynu morarmış halde gördüğünü söyledi.

Öğrencilerden “Y.K. hocamız U.P.’yi öpüyor, kucağına alıyor” diye bilgi aldığını söyleyen Arslan şöyle devam etti: “U.P.’nin ailesinin morlukları gördüğünü, kursa gelip olay çıkardığını söylediler. Kurs yetkilileri ‘Çocuklar kendi arasında birbirlerine şaka yapmış, öpmüş, yuvarlanmış, merdivenden düşmüşler’ diyerek, U.P.’nin abisi ve ablasını ikna edip geri göndermiş”.

Durumu Ağrı Müftülüğü’ne bildirdiğini, ardından yurttan sebepsiz yere kovulduğunu vurgulayan Arslan, Y.K.’nin şikâyete rağmen 33 gün daha yurtta kaldığını, olayın duyulması üzerine İstanbul’a gönderildiğini belirtti. Arslan’ın şikâyeti ile üç kurs yetkilisi hakkında soruşturma açıldı. Kurs Müdürü Faruk Baykal, kurs hocaları Musa Demir ve Hasan Kılıç ise Arslan’ın "hırsı nedeniyle iftira attığını" savundu.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Y.K., “çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yaralama” suçlarından 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.