Yeni PTT Genel Müdürü'nün AKP ile olan ilişkisi dikkat çekti

Yeni PTT Genel Müdürü'nün AKP ile olan ilişkisi dikkat çekti

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in görevden alınmasının ardından yerine getirilen Aysel Kandemir'in, geçmişte AKP'li bakan Fatma Betül Sayan Kaya tarafından müsteşar olarak atandığı dikkat çekti.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik görevden alındı. Bozgeyik'in yerine Aysel Kandemir getirildi. Kandemir, geçmişte AKP'li bakan Fatma Betül Sayan Kaya hakkında "Erkek kardeşinin yardımcısını müsteşar yaptı" haberleriyle gündeme gelmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde erkek kardeşinin yardımcısı Aysel Kandemir’i müsteşar olarak atamıştı. Kaya’nın yaptığı bu atama eleştirilere neden olmuştu. Kandemir şimdi de PTT Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

AYSEL KANDEMİR KİMDİR?

Kayseri doğumlu Aysel Kandemir, PTT Genel Müdürü olmadan önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu. Kandemir, üniversite öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde(ODTÜ) yaptı, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisansını ‘Bilişim Hukuku’ alanında Ankara Haccettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Kandemir evli ve 2 çocuk annesi.