Yıldırım: Terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin

Yıldırım: Terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin

Başbakan Binali Yıldırım Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ni ziyaretinin ardından Kilis'te son dakika önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan "Terör örgütlerinin elinde silahların hangi ülkeden geldiğini biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, akşam saatlerinde roketli saldırıya maruz kalan Kilis ziyaret etti, ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım “Afrin'de PKK/YPG ve DEAŞ örgütlerinin zulmünden inleyen Suriyeli kardeşlerimizin can güvenliğini sağlamak için kahraman Mehmetçik ve polislerimiz canla başla çalışıyorlar. Allah muvaffak etsin hepsi ile gurur duyuyoruz. 81 milyon vatandaşı için değil, güneyinde yaşayan milyonlarca Müslüman kardeşinin huzuru için mücadele vermektedir. Müttefik ülkelerin bu terör örgütleri ile iş tutması milletimizi ve bizi rahatsız ediyor. Bugün atılan füzelerin silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Terör örgütleri ile işbirliği yapmayın. İnsan öldürmekten başka bir şey yapmayan terör örgütleri ile hiçbir yere varamazsınız. Türkiye bölgeye barış getiriyor, huzur getiriyor kardeşliği tesis ediyor” dedi.

“HANGİ ÜLKEDEN GELDİĞİNİ BİLİYORUZ”

“Bugün atılan roketlerin, füzelerin ve terör örgütlerinin elinde silahların nereden geldiğini biliyoruz” diyen Başbakan Yıldırım, “Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin. Devletler devletlerle iş yapar. Terör örgütleriyle hiç bir yere varamazsınız” ifadelerini kullandı.

“İttifak devam edecekse Türkiye’nin sözlerine itibar edeceksiniz” diyen Başbakan Yıldırım, “Yoksa biz ülke olarak tedbirimizi alırız” dedi.

TOP ATIŞLARI ALTINDA ESNAFI ZİYARET ETTİ

Hatay'da incelemelerinin ardından Kilis'e gelen Başbakan Binali Yıldırım, ilk önce Çalık Camii’ne PKK/PYD tarafından düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden Muzaffer Aydemir ile Tarık Tabbah'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Tarihi çalık camine gelen Başbakan Yıldırım, buradaki incemelenin ardından 1 Şubat tarihinde saldırıda büyük hasar alan tarihi restorana gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra Başbakan Yıldırım, esnaf ziyareti yaparak yürüyerek valiliğe geçti. Bu esnada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınırda konuşulu bulunan birliklerden Afrin bölgesindeki PKK/PYD terör örgütleri hedeflerine top atışı yapılırken, patlama sesleri altında esnaf ziyareti yaptı. Kilis kent merkezindeki Zeytinli Kavşağında esnaf ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Yıldırım, top sesleri altında Kilis Valiliğine geçti.

Başbakan Yıldırım'ın korumaları çocuklara oyuncak dağıttığı sırada kısa süreli izdiham yaşandı.
Başbakan Yıldırım'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AKP Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ile yetkililer katıldı.