Yüzü peçeli 3 kadın 2 kız kardeşi kaçırdı

Yüzü peçeli 3 kadın 2 kız kardeşi kaçırdı

Bursa’da tekstil işiyle uğraşan Muhammed Nouhan, 4 ve 6 yaşlarındaki iki kızının kapıya dayanan yüzü peçeli 3 kadın tarafından kaçırıldığını ileri sürdü. 6 yaşında Munteha ve 4 yaşında Meys adındaki iki kız çocuğu, İstanbul'da annelerinin evinde bulundu.

Suriye'de başlayan iç savaştan sonra Bursa’ya gelen ‘Nouha’ ailesi, oradaki baba mesleği olan tekstil ve giyim işini burada kurdukları fabrikada devam ettirdi. Tekstil fabrikasında 90 kişi çalıştıran Muhammed Nouha, 3 yıl önce eşi Merve Kutdur’dan ayrıldı. Nouha’nın 6 yaşında Munteha ve 4 yaşında Meys adında iki kız çocuğu bulunuyordu. Mahkeme iki çocuğun da annede kalmasını uygun görüp ona verdi. İddiaya göre, anne Merve Kutdur eski eşini arayarak çocuklarına bakamadığını ve ona vermek istediğini söyledi. Adam da çocuklarını geri aldı. Aradan 4 ay geçmeden Muhammed Nouha işteyken evinin kapısı 3 kadın tarafından çalındı. Babaannesi ile birlikte evde bulunan kızlar, "Kiralık ev bakıyoruz. Evi gezmemiz lazım" diyen bu kişiler tarafından zorla kaçırıldı.

BABA GÜVENLİK KAMERASINI İNCELEDİ

Baba Muhammed Nouha annesinin telefonu üzerine telaşlı bir şekilde, merkez Osmangazi ilçesindeki evine geldi. Annesinin kızlarını kaçırdıklarını iddia etmesi üzerine apartmanda bulunan güvenlik kamerasını inceledi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri kapalı 3 kadının apartmana girdikleri, kadınlardan birisinin daireye çıktığı, ikisinin ise apartman girişinde beklediklerini gördü. Kısa süre sonra aşağıda bekleyen iki kadından birinin daha yukarı çıkıp kızları alıp binadan hızla kaçtıklarını gördü. 

'ÇOCUKLARIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM'

Baba Muhammed Nouha, "Birkaç gün önce gerçekleşen bu olayda güvenlik kamerasını incelediğimde, üç kadının eve geldiklerini gördüm. Çocuklarımın bir an önce bulunmasını istediğim için Emniyet'e gidip şikayette bulundum. Eski karıma da ulaşamıyorum kendisi de ortalıkta yok" diye konuştu. 

'KAMYONET KASASINDA GÖTÜRDÜLER'

Baba Nouha, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kızlarını bulana ‘2 bin dolar para ödülü’ vereceğini söyledi ve ilk ihbar İstanbul’dan geldi.

Nouha’nın sosyal medyadan yaptığı, "Kızlarımı bulana 2 bin dolar para ödülü vereceğim" açıklaması üzerine kızlarının, bir pikap tarzı kamyonetin kasasında İstanbul Sultanbeyli'ye götürüldüğü tespit edildi. Baba Nouha, hemen adresteki eve gitti. Fakat gittiğinde kimseyi bulamadı. Etrafta güvenlik kamerası arayan Nouha bir iş yerinin kamerasının o evi gördüğünü tespit etti. İş yerine gidip güvenlik kamerasını inceleyen Nouha, gece saat bir buçuk sıralarında evin önüne pikap tarzı kamyonetin yanaştığını ve içerisinden kızlarını kaçıran üç kadını ve kasada kızlarını tutan bir adamı gördü. Bu sırada kadınlardan ikisi kızları alıp gözden kayboldu. Geride aracın şoförü, bir kadın ve bir erkek kaldı. Kısa süre sonra şoförle kadın diğer erkeği darp edip pikapa binip hızla gözden kayboldu. Darp edilip yerde yaralı halde bırakılan adamın yanına kadınlardan biri yaklaşıp yerde duran poşetleri alıp tekrardan koşarak gözden kayboldu. Baba Nouha görüntüleri izlediğinde birkaç dakika ile kızlarına ulaşamadığını fark etti. Güvenlik kamerasında herkes gittikten bir dakika sonra kendisinin arabayla geldiğini gördü. Bu durum onu daha da perişan etti.

ANNENİN EVİNDE ÇIKTI

Savcılığa yapılan müracaat sonrası olayla ilgili polis çalışma başlattı.  Çocukları alıp kaçan yüzleri kapalı üç kadından birinin annesi Merve Kutdur olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, baba Nouha'yı sabah saatlerinde başka bir numaradan arayan anne Kutdur'un, "Çocuklarım bende ama sana göstermeyeceğim, sakın buraya gelme" dediği öğrenildi. Baba Nouha da Emniyet'e giderek tekrardan şikayetçi oldu. Fakat Suriye'de halen resmi nikahlı oldukları için savcılık çocukların annede kalmasına karar verdi. Bunun üzerine babanın bu işin peşini bırakmayacağını ve İstanbul'da kızlarını aramaya devam edeceğini söylediği öğrenildi.