Zaman Gazetesi sahibi af diledi

Zaman Gazetesi sahibi af diledi

Darbe girişiminden önce açılan 75 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan sanıklardan kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya, "İsmini bilemediklerim dahil tüm acılı insanlardan özür ve af diliyorum. Lütfen beni affetsinler" dedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, sanıklar ve avukatların, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanlarının dinlenilmesiyle devam edildi. 

Davaya müdahil olan Balyoz mağdurlarının avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, 7 sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu cezası istenen savcılık mütalaasına kısmen katıldıklarını söyledi. Geçmişte Balyoz davası sanıklarının adil yargılanmadığını ancak kendilerinin adil bir yargılama talep ettiğini belirten Erol, sanıklar arasında suçsuz olduğunu değerlendirdikleri kişiler bulunduğunu, bunların ayrılmasını istediklerini bildirdi. 

Daha sonra söz alan sanıklardan Alaeddin Kaya, "Bazı acıları paylaşmakta geciktiğim için özür dilerim. Ali Tatar'a kavuşan Satı ana için başsağlığı diliyorum. İsmini bilemediklerim dahil tüm acılı insanlardan özür ve af diliyorum. Lütfen beni affetsinler" dedi.