Zırhlı araç sel sularına kapıldı: 6 kişi kurtarıldı, 1 asker kayıp!

Zırhlı araç sel sularına kapıldı: 6 kişi kurtarıldı, 1 asker kayıp!

Tekirdağ'da şiddetli yağmurun ardından yükselen dere suyuna kapılan zırhlı araçtaki 3 asker, 2 polis ile 1 vatandaş kurtarılırken, 1 asker sel sularında kayboldu.

Tekirdağ'da içinde 4 asker, 2 polis ile 1 vatandaşın bulunduğu zırhlı personel taşıyıcısı, şiddetli sağanak sonucu dere suyuna kapıldı. Araçtaki 6 kişi kurtarılırken, 1 asker kayboldu.

KÖPRÜDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI KURTARACAKLARDI

Tekirdağ'ın  Saray ilçesinde şiddetli yağış sonucu taşan derenin üzerindeki köprüde mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden askeri araç sele kapıldı. Araçta bulunan 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaştan 6'sı kurtarılırken bir askerin arama çalışmasına devam edildiği bildirildi.

SELE KAPILDILAR

Saray ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmurla birlikte Ergene Çayı'nın kolu  Galata Deresi taştı. Edinilen bilgiye göre,  Pazarcık Mahallesi Kiremithane yolu üzerindeki köprüde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıkan ve 3. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı olduğu öğrenilen askeri araç, sele kapıldı. Olay yerinden alınan ilk bilgiye göre, araçta bulunan ve sele kapılan 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaştan 6'sı jandarma, polis ve askeri görevlilerin çalışması sonucu kurtarıldı.

KAYIP ASKER ARANIYOR

Olay yerine giden  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Toplam 4 asker, 2 polis ve 1 sivil araçla sele kapılıyor. 6'sı kurtarıldı, bir askerimizin de arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Şiddetli yağışın devam ettiği bölgede AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.