Ülke ayağa kalkmalı!

Cumhuriyet’in kazanımlarını ve insanlığın ilerici birikimini yok etmeye çalışan siyasal İslamcı bir militan kadro devlete el koymuş durumda.

Yani, Türkiye Cumhuriyeti, 7 Haziran seçimlerinde halk tarafından iktidardan düşürülen bir ekip tarafından adeta işgal altında tutuluyor.

Seçimleri, “başkanlık sistemi” için bir referanduma çeviren ve fakat ağır bir yenilgiye uğrayan Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimi; ülkeyi yönetme ruhsatına sahip olmadıkları halde, devletin bütün kilit noktalarını ellerinde tutmayı sürdürüyor.

Öyle ki, IŞİD “tedarikçisi” AKP hükümeti, bu kanlı mezhepçi terör örgütüne karşı başlatıldığı iddia edilen operasyonu, bir şark kurnazlığıyla sol gruplara ve Kürtlere karşı saldırıya dönüştürdü.

Urfa Suruç’ta pırıl pırıl 31 gencimizi katleden, sınırda görev yapan bir Türk subayını öldüren bu dinci terör örgütünden AKP’nin hesap sormasını beklemek saflık olacaktır.

IŞİD’e para, silah ve üs veren AKP, ideolojik akrabalık içinde olduğu bu örgütle savaşamaz.

Nitekim, IŞİD yerine, Suruç’ta ölenlerin arkadaşlarına operasyon yapan AKP-Erdoğan kliği, tek başına yeniden iktidar olmak için, bir kaos planını yürürlüğe koydu.

Diğer hedef ise, Tayyip Erdoğan’ı “devlet başkanı” yapmak.

İşte bunun için Türkiye’yi ateşin içine attılar. Sadece son on günde ölen insanlarımızın sayısı bile (genç, asker, polis, sivil yurttaş) 50’yi buldu.

Üç gündür yazıyor ve kamuoyunu uyarıyoruz; AKP ve Erdoğan suç işliyor. Hem de anayasal bir suç!

MHP’ye giden milliyetçi oyları geri almak, HDP’yi baraj altında bırakmak ve AKP’yi yeniden tek başına iktidara taşıyarak Erdoğan’ı başkan yapmak…

Gözleri öyle kara ki, bunun için ülkeyi feda ediyorlar.

Ülke ayağa kalkmalı, bu kanlı plana geçit vermemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar