Tarihte bu hafta

l Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Lütfü Elvan, 3.Havalimanı projesi için yer tespitinin tam olarak yapılmadığını, tespit edilen yerin 4’te 3’ünün bataklık olduğunu, buranın doldurulması için kotun 30 metre düşürüldüğünü ve gecikmeler için müteahit firmalara 4,5 milyar euro kaynak aktarıldığını “resmen” söylerken, milletin a..ına koyacağını ifade eden “müteahit” yanıbaşında idi!
lİstanbul Müftülüğü, “mensubu olduğu hükümete” destek amaçlı yayınladığı Cuma Hutbesinde, “iş güvenliği” ile ilgili “tedbirde aşırılık Allah’a güveni sarsar” yorumunu yaptı! Gelen tepkiler üzerine Hutbe’yi İnternet sitesinden çekti!

l Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak yanına kattığı futbol takımı ile birlikte, KaçAK Sarayı ziyaret gitti, mimariye olan hayranlığını gizleyemeyen Albayrak hızını alamayıp ”yabancı futbolcular bile sarayı o kadar çok beğendi ki, Türk vatandaşı olmaya karar verdiler!” dedi.

l Gezi Olaylarında Polis tarafından gerçek kurşun sıkılarak öldürülen Ethem Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz için meslektaşları daha önce, “bu gibi olayların ‘mağdur’u olmaya hepimiz adayız!” açıklaması yapmıştı, bu hafta da, yazılı olarak “yardım kampanyası” başlatıldığını öğrendik!

l Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Organize Suçlarla ilgili en büyük sorun, organize suç gelirinin aklanmasıdır!” dedi, ülkeyi bir gülme aldı.

l 16 yaşında bir lise öğrencisi, Erdoğan’a hakaretten sınıfından alınarak tutuklandı, tutuklamayı reddeden savcı sürüldü, kamuoyu tepkisi ve 100 avukatın savunması sonucu 2 gün sonra serbest bırakıldı.

l 12 Milyon Euro ödeyip Marmaray için aldığımız trenleri, fizibilite çalışması yapılmadığı, dolayısıyla uygun ray sistemimiz olmadığını sonradan fark ettiğimiz için çürümeye bırakmışız yeni öğrendik!

l Arda Turan’ın konut ziyareti sırasında, Davutoğlu’da gençliğinde uzun süre futbol oynadığını söyledi. Ne kadar uzun süre ve hangi kanatta oynadığı konusunda kesin bir bilgi alınamadı!

l Osmanlıca zorunlu ders olsun olmasın tartışmalarından sonra, Osmanlı popular kültürü yaratıldı ve Osmanlı Ekmeği raflardaki yerini aldı! Biraz pahallı ama olsun evlad-ı Osmanlı refah içinde nasılsa.

l  Namaz’la boyun ağrılarından kurtulduğunu söyleyen model Tuğçe Kazaz daha sonra sırasıyla;

eeyy Kılıçtaroğlu
 sizi gidi ABD güdümünde Pensilvanya ile birleşen antidemokratik laikler!
 Erdoğan’a soruyorum, bu cehape zihniyetine daha ne kadar katlanacağız! gibi twitler attıktan sonra,
 herzaman siyaset
üstü bir bakış açısıyla bakmaya devam edeceğim,
dilerim beni bir gün anlarsınız dedi ve ardından ÜlkeTV’ye çıkıp Haçlı Seferlerini anlatarak haftayı yüksek seviyede kapattı!




Önceki ve Sonraki Yazılar