Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Ümit Özat’ın Ardından

24 maç Gençlerbirliği’nin başında kalan Ümit Özat 10 galibiyet, 5 beraberlik, 9 yenilgi aldı. Yeni sezonda üç maçta 1 puan alması iyice zayıflayan kadro nedeniyle normaldi ama Ümit Özat gönderildi. Puro içerken çekilmiş fotoğrafı üstüne Dilipak’ın Aleviler’e de çattığı yazısı nedeniyle bir tahakküm oluştu mu bilmiyorum ama mucize isabetli transferler yapılmazsa Gençlerbirliği küme düşer.

Ümit Özat oynattığı iddia edilen 5-4-1 ve hatta 5-5-0 nedeniyle eleştirildi. Elinde forvet diye Vedat Muriqi varsa oynayacak başka bir şeyin olmaz. Bu ligin ruhunu biliyordu Özat ve ona göre oynadı. Alan kapatmanın, defansın kralını yaptı. Ama hücuma çıkış organizasyonları benzerlerinden farklıydı. Kanat bekleri Ahmet ile Uğur’u olduklarından çok daha kıymetli gösteren hücum planları Özat’ın eseriydi. Daha önce de hoca yollayan bu oyuncuları bir maçlığına kadro dışı bırakmış olması ve camianın kurtlarına bir nevi “hoşt!” demesi sonunu hazırladı. 

“Defansçı hocalara ve hatta yerli hocaların alayına kızıyorsun ama yer yer onları övüyorsun?” diye düşünen kadim okura yanıt: Üst normlardan bakabildiğim gibi alt standart içinden de değerlendirebiliyorum; emeği görüp takdir hislerimi sunuyorum, olan budur. Zaman zaman bu ilginç ülkenin her alandaki gerçeklerini kabullenmek, o standartlar içinde olaya bakmak zorundasınız. Misal sezona az kala “Mesut Bakkal neden gönderildi” diyen Kayserili bir kırtasiyeciye dedim ki: “Kayserispor daha iyi bir hoca getirdi ve Mesut Hoca’ya üzülmeyin, ilk kovulan Anadolu takımı hocasının yerine o gelir…” Bakalım üç gün sonra Mesut Bakkal Gençlerbirliği’ne 4. kez gelecek mi? (Son dakika geçtiler, galiba gelmiş:)

***

Yazıyı çalaklavye yazarken iki haber aldım. İlki tabiki yine Azizbahçe’den. Kimsenin yalnızca maaşını ödeyerek sıfır bedelle kiralamayacağı, hele ki 4 milyon euro bonservis vermeyeceği De Souza için İngiltere’deki defans manyağı Pulis Hoca’nın takımı West Bromwich 4’ü peşin toplam 11 milyon euro önermişti. “Kalan parayı iki yıla yaymışlar” diyen Aziz Yıldırım reddetti. Sonra 11 buçuğu kabul ettiler ama geç kaldılar; adamlar gidip PSG’den oyuncu kiraladılar. “Nazlanan biz değildik, De Souza bıktırmıştır” haberleri de yapılıyor ki yönetim, beceriksiz ilan edilmesin! 

İkinci haber ise İngiltere’deki takımımdan, Liverpool’dan. Klopp Hoca 98 milyon euro’ya Monaco’dan sol kanat Lemar’ı ve 46 milyon euro’ya Arsenal’den Chamberlain’i alıyor. 80 kâğıda da stoper Virgil Van Dijk hamlesi yapacaklar. Ve hepsi bugün (dün) bitmeli, transferin son günü. Bu kadarla kalmıyor heyecan; tüm bu transferler Coutinho’yu 150 kâğıda Barcelona alırsa olabilecek. Lemar ve Van Dijk gelirse Liverpool şampi…

NOT: Son dakika Arda Turan’ın adı Arsenal ve Liverpool ile geçiyor. Arda’yı alan yanar. Sezonda ancak zirve beş maçı ancak olur, değmez. Karakteri ayrı sorun…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar