'Umutların devrimi' olmak ne büyük mutluluk!

Burak Tuncel Almanya’dan yazıyor:

“Erich Fromm’un eserlerini okuduğunuzu biliyor ve çok mutlu oluyorum. Ben Almanya´da yaşayan bir gurbetçi ailenin çocuğuyum ve tiyatro sanatçısıyım. Erich Fromm, Nietzsche ve Goethe’nin yanında Almanya´nın en büyük 3 düşünüründen biridir. Sizin eserlerinizi okudukça Erich Fromm´un o ölümsüz ruhunu hissediyorum.”

“Fromm’a göre, ‘Din, putlara hayatın içinde ‘Hayır’ demektir’ ve ‘sevgiden geçen bir yoldur.’ Onun büyük sosyalist, hümanist ve ‘Yaratıcı Çılgın’ ruhunun sizde bir yansımasını görüyorum! Benim için, çağımızın Erich Fromm´u sizsiniz. Ve onun eşsiz deyimiyle, siz bizim ‘Umutlarımızın Devrimi’siniz."

“Şu an sizin ‘Kur´an Verileri Işığında Tasavvuf ve Tarikatlar’ kitabınızı okuyorum ve sonra ‘Mevlana Rumi’ kitabınızı okuyacağım. Heildelberg’e geldiğinizde sizi tiyatromuzda onur konuğu olarak ağırlamak isteriz.”

Hakan Koray yazıyor:
“Yine nöbetteyim ve elimde her gece olduğu gibi yine eseriniz. Heyecanla okuyorum eserlerinizi. Yeni kitabınızı da hemen tedarik edeceğim. İnanın, eserinizi alabilmek için cebimdeki çok az kalmış paramın neredeyse tamamını verdiğim zamanlar da oldu. Ben sizinle dinimi öğrendim; bütün haklarım size helal olsun!”

 Erdal Turan yazıyor:
“Dün Ebu Zer kitabınızı okudum. Öyle şeyler var ki içinde bir heyet oluşturup üzerinde
ayrıca değerlendirme yapmak gerek. Bu kitap, ‘Kur’an’da Lanetlenen Soy’ ve ‘İmamı Âzam’ kitapları aynı düşünce zeminin de eserler. Siz bunun hakkını veriyorsunuz.”

“Ebu Zer kitabınızı bitirince haddim olmayarak, acaba patrona halil isyanından önce Anadolu’da Celali isyanlarını da bu esere dahil edebilir mi diye düşündüm. Fikrimce Ebu Zer ruhuyla buluşan bir isyandır ve kimi kaynaklar yüzbin Anadolu insanın katledildiğini yazar. Ölenlerin çoğu çarpışmada değil rastgele yakalanıp, tutsak edildikten sonra katledilmiştir. Yirmi bin insan kafasından oluşan tepelerin vezir Kuyucu Murat Paşa’nın çadırı önünde kümelendiğini bildiren kaynaklar var. Bu meseleye de bir el atın lütfen!”

Melikşah Ak yazıyor:
“20 yaşındayım, üniversiteye hazırlanıyorum. Bir gün bu ülkenin devlet başkanı olursam örnek alacağım iki Türk var: Biri Atatürk, diğeri sen. Varsa ömrüm, Rabbim benden alıp sana versin; çünkü sen Türk ve İslam âleminin kurtarıcılarındansın. Senin fikirlerini toprak olana dek kalbimde yaşatacağım.”

Önceki ve Sonraki Yazılar