Süleyman Karan

Süleyman Karan

Üst akıl, ortalama IQ ve sıfır zekayla kurnazlık!..

Komplo teorilerini kullanmak, ama komplo teorisinin bile iyice suyunu çıkarmak, saçmalamak söz konusu oldu mu, AKP’nin kurmaylarının ve yandaş medyadaki ‘zırvalama önderleri’nin eline, şu ABD’deki UFO manyakları bile su dökemez! Her yanlış politikalarında, her yolsuzlukları ortaya çıktığında, devlet içindeki çeteleşmeleri ortaya serildiğinde, koro halinde meczup meczup konuşmaya başlarlar.

Malum, Gezi Direnişi’nde çadırlarda atom bombası planlarının çizildiğini iddia edecek kadar zeka geriliği göstermiş olanları var. “Telekineziyle başbakanımızı öldürecekler” diyen mantar beyinlisi bile var. Yine biliyoruz ki, leylekler biraz geç göç etse, olayı İllüminati’ye bağlayacak kadar şizofrenleri de bolca mevcut.

Maaşlı komplo meczupları


Komplo teorisyenleri, bazen derin devletlerin, gizli örgütlerin, mafyanın, diktatörlüklerin kanlı ve iğrenç oyunlarını ortaya çıkarmakta faydalı olabiliyor o doğru, ama tabii ki burada ‘teorisyen’ diye geçinen IQ seviyesi kıt, EQ'su hiç olmayan, aklı alınmışlardan farklı olarak, bunlar en azından üç-beş kitap okumuş oluyor, ha bir de tabii ki bu avaneden en büyük farkları iyi niyetli ve namuslu olmaları, yani sadece ruh hastaları, o kadar... Ve tabii ki, omurgasız değiller dimdik ayakta durabiliyor, üç-beş kuruş çöplenmek için iktidardakilerin pabuçlarını yalamıyorlar!

Akıl olmazsa, her yer üst akıl!

Bunların ‘üst akıl’ı sürekli temcit pilavı olarak masaya getirmelerinin bir sebebi, gündemi bulandırmak ve iktidarın kanlı ve yolsuz komplolarını perdelemek, bu doğru. Zaten bunu devletin can alıcı kademelerinden üstlenmiş küçük bir çetenin emriyle yapıyorlar. Ama ‘üst akıl’ derken, ayrıca bir zevk alıyorlar, çünkü onlarda bu aklın üstü, ortası ve hatta altı bile yok, akıldan zerre yok!..

Üst akıl denen, derin devlet komploları demek... Zaten bunu yapan da onların sahipleri, bu tüm dünyada böyle. Tabii ki küresel ölçekte de emperyalist devletlerin bağlaşık organize planları, finans dünyasının dolapları, enerji devlerinin kanlı oyunları, her türlü pislik var. Komik olan şu ki, zaten bunlar da tam bu kukla oynatıcılarının maşası...

Komplonun beceriksiz oyuncağı

Peki öyleyse mesele ne? Mesele şu ki, kukla oynatıcıları bile belli yeteneğe sahip olsun ister kuklaları, hani üç kuruş bir şeye benzesin, ipini çekince elini kolunu oynatabilsin, seyirciyi az da olsa oyalayabilsin! İşte mesele burada, bu zevat, kukla bile olamayacak kadar berbat. O yüzden birkaç yıl öncesine kadar Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olarak övünürlerken, sandığa atılmış kukla olarak şimdi efendilerinin ellerini ısırmak için çırpınıp duruyorlar. Tüm bu komplo teorisi zırvasının sebebi bu, çünkü bir zamanlar komplonun uşağı olanlar, zeka ve beceri eksikliğinden atılmış sandığa...

Bunun farkına varacak kadar alt bir akılları var, ha bir de kifayetsiz muhterislik sebebiyle her türlü tehlikeli oyuna girecek cahil cesaretleri... Bu niteliklerin toplamı eğer iktidardaysa, vay o ülkenin ve o ülkenin halklarının haline... İşte son birkaç yıldır yaşadığımız tüm rezillikler, tüm gerilimler, tüm ölümler biraz bu sebepten kaynaklanıyor. Kendini emperyal bir güç sanan re'sen emekli kuklaların komplo denemelerinden...

Ortadoğu’nun, özellikle Suriye ve Irak’ın halinden tutun da Güneydoğu’da yaşanan iç savaşa, diplomatik olarak sıfır seviyesinde ciddiye alınmaktan ekonomik bir felakate doludizgin gidişe, hemen her şey... Ha bu güzelim vatanın fiilen sosyal açıdan birkaça bölünmüş olmasının nedeni de işte bu kendini emperyal sanan emparyalizmin kuklaları...

Şer kuklaları

Şimdi kukla tiyatrosunun son ve en acılı perdesi başlıyor. Bu yıl çok ama çok zorlu geçecek. Zira emperyalizmin taşeronluğunu kaybetmeyi hazmedemeyen bu zevat, şimdi çok daha tehlikeli sulara açılmaktan geri durmayacak, duramaz, zira durursa boğulur. Eline bu kadar kan, bu kadar haram, bu kadar kötülük bulaşmışlar için tek seçenek budur. Mesele şu ki, boğulurken bu vatanı da dibe çekmekten yüksünmeyecek kadar vatan sevgisinden yoksun olmaları... Daha da önemlisi, tüm bu kötülükleri sıfır zekayla yapıyor olmaları... Hani derler ya ‘win win project’, bu İhvan denen illet de tüm Ortadoğu halkları açısından ‘lose-lose project’... Şimdi son kumarlarını oynuyor, Suriye’ye girmek için ellerinden ne gelirse artlarına koymuyorlar. Bu halkın hâlâ yüzde 70’i Suriye politikasını onaylamazken, tüm dünya buna karşı çıkarken, inatla bir katakulli peşindeler ve her an da bu ateşe atabilirler koca ülkeyi... Her türlü komployu göze alarak!

Ortalama IQ yeter de artar bile

Şimdi ortalama IQ’ya sahip bizler, bu beceriksiz üst aklın sıfır zeka komplocularıyla baş etmek, onları bu topraklardan püskürtmek zorundayız. Artvin’de ağzından salya akarak bu toprağın altına gözünü dikmiş müteahhitini, çocukları öldürme emri veren büroktratı, devlet içinde çöreklenen çeteyi, tarihin çöplüğüne değil, o çok sevdikleri betona gömmedikçe, kurtuluş yok... Buyrun, neredeyse bir yüzyıl sonra yeniden kurtuluş savaşına.. Ortalama IQ, sıfır zekayı yener... Öyle ya da böyle yener! Üst akıl mı, hepimizden uzak olsun, alsın berbat kuklalarını yanına defolup gitsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar