Ankara 'Washington Büyükelçiliği'ni dinliyor!

Başbakan Erdoğan'ın bir danışmanının siyasi tarihe geçen, Washington'da söylediği "Bu adamı kullanın, deliğe süpürmeyin" şeklindeki sözlerini hatırlarsınız.
 
Seçime iki hafta kala, Erdoğan'ın Washington'daki kaleleri tek tek düşüyor.
 
Erdoğan'a 10 yıl boyunca ödül yağdıranlar, Time Dergisi'ne kapak yapanlar, ‘En Etkili Liderler’ arasında gösterenler artık kalemlerini ters yönde oynatıyor.
 
Düşünce kuruluşlarında Erdoğan'ı yere göğe sığdıramayan müttefikleri artık ses kayıtlarını konuşuyor.
 
Erdoğan'ın oğlu Bilal'le yaptığı telefon konuşmalarıyla rüşvet ve yolsuzluk burada da gündemi oluşturuyor.
 
Erdoğan'a hiçbir Türk liderine nasip olmayan övünç madalyaları veren ABD'nin en etkili Musevi lobileri, neredeyse madalyaları iade etmesini isteyecek.
 
Erdoğan Hükümeti döneminde kiralanan ‘Lobiciler’ tedirgin. Milyonlarca dolar alan lobi şirketleri AKP'nin iflas eden politikalarını anlatmaya çalışıyor ama dinleyen yok!
 
Milyonlarca dolara kiralanan bazı şirketler ile hukuk firmasının değiştirilmesi bekleniyor.
 
Zamansız Ankara'ya çekilen Büyükelçi Namık Tan, genç yaşına rağmen emekli oluyor.
1956 doğumlu Tan, önümüzdeki hafta Türkiye'ye dönecek ve belki de kendine yeni bir iş arayacak.
 
Tan'ın son zamanlarda Washington'da sıkıntılı günler yaşadığı sır değil. Bir yandan Obama Yönetimi'nin AKP'yi sert eleştirileri karşısında zor durumda kaldı, diğer taraftan AKP ile Gülen Cemaati arasına sıkıştı.
 
Tan'ın Washington'da görevini devraldığı Büyükelçi Nabi Şensoy da baskılara dayanamayıp kendi isteğiyle emekli olmuştu.
 
Washington Büyükelçiliği’nin telefonları artık Ankara'dan dinleniyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, Washington Büyükelçiliği'ndeki telefonlar bir süre önce Ankara'dan gönderilen özel telefonlarla değiştirildi.
 
Washington Büyükelçiliği’ne atanan Serdar Kılıç seçimden sonra göreve başlayacak.
Erdoğan'a yakın bir isim olan Tokyo Büyükelçisi Kılıç, göreve başladıktan sonra,  Fethullah Gülen ve ABD’deki Cemaat örgütlerine karşı mücadele başlatacağını gösteriyor.
 
Tayyip Erdoğan her fırsatta 'çete reisi' diye tanımladığı Gülen'in ABD'den iadesinin isteneceği yolunda sinyaller veriyor.
 
İsmi Erdoğan tarafından tespit edilen ve MGK Genel Sekreterliği yapan Kılıç, Erdoğan'ın özel doktoru Sinan Kılıç’ın kardeşi. AKP Samsun Milletvekili ve Başbakan’ın özel kalem müdürü Çağatay Kılıç’ın amcası.
 
30 Mart'tan sonra da Washington’da yoğun bir Erdoğan-Gülen çatışması izleyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar