Uydurma haberlere boğulmuşuz!

OXFORD Üniversitesi Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü’nün geleneksel Dijital Haber Raporu’na bakınca medyadaki gerçekler suratında tokat gibi patlıyor insanın.
“Nasıl bu hale getirildik” diye de düşünmeden edemiyor!
Biat kültüründen beslenen medyanın ne kadar da uydurma haberlerle toplumu yönlendirmeye çalıştığı görülse de, bazı çıkarların ön plana alındığı gerçeğini alenen gözler önüne seriyor aslında.
Araştırmaya katılan 37 ülkenin ortalaması yüzde 26 olurken, Türkiye yüzde 49’la en üstlerde yer alıyor. Bu rapora bakılırsa Türkiye’nin durumu oldukça sorgulayıcı.
Araştırmada “Geçtiğimiz hafta içinde aşağıdakilerden hangileriyle bizzat karşılaştınız?” diye soruluyor. Katılımcıların yüzde 49’u bu soruya “Siyasi veya ticari sebeplerle tamamen uydurma haberler” diye yanıt veriyor.
Haberler uydurma, yandaş medyaya da güven yok!...  
İnsanlar artık haberleri daha güvenli buldukları WhatsApp gibi uygulamalarla paylaşıyor. Özellikle de otoriter liderler tarafından yönetilen ülkelerde...
Ve bu raporun en can alıcı tarafı da, Türkiye’nin ilk defa “özgür olmayan ülkeler” kategorisine alınması.
Korkusuz, daha özgür olan milletler daha çok sesini duyurabilir ve özgürlüklerin yolu açılır.
Basın özgürse ülke de özgür olur...

Hayvan katillerine de af var mı?

Bacakları kesilerek hunharca katledilen yavru köpeğin, bayram sevincimizi kursağımıza düğümleyen haberleri hepimizi derinden üzdü.
Devlet Bahçeli de tepkisini Twitter hesabından verdi.
Haklısınız Devlet Bahçeli: “Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Üzerinde mutlaka durup düşünmemiz gereken soru emin olunuz budur” derken empati yapıyor muydunuz?
Siz de “af” konusunda inat ederken, üzerinde mutlaka durup düşünmeniz gereken soru bu, emin olunuz!...

Kafamda “Deli” sorular

* Devlet vatandaşlarının “oy”unu koruyacakken, siyasi partilerin seçmenlerinin “oy”larını korumaya çalışması başka hangi ülkede var acaba?!
* 125 bin makam aracı ve bunların yüzde sekseninin Alman markası olması ne kadar millileştiğimizin göstergesi mi?!
* Adnan Oktar ve kedicikleri de Cumhur ittifakını destekleyeceklerini açıklamışlar. Millet ittifakı çok üzülmüş müdür?! Özellikle de Merak Akşener! 
İşkence görmemiş hayvanların özgürce yaşayabileceği bir ülke umuduyla.
Hoş kalın!...

Önceki ve Sonraki Yazılar