Vatan toprağı ve aday dostlarım

Tarih 14 Mart 2014… Ahmet Davutoğlu İran ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının da bulunduğu ortak toplantıda, şunları söylüyor:
“IŞİD'in Süleyman Şah çevresinde hakimiyet kurma çabası oldu, o topraklar, 1921 anlaşmasınca Türk topraklarıdır. Sınır ötesindeki tek toprağımızdır, oranın güvenliği ve istikrarı konusunda Türkiye her türlü tedbiri alma hakkını elinde bulundurur, her türlü saldırı aynen karşılık görür…”
9 Şubat 2014’te ise bir televizyon kanalında “Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı savaş nedenidir” diyor ve şöyle devam ediyor:
“…Milli Güvenlik Kurulu'nda aldığımız kesin bir karar vardır, zaten bu uluslararası hakkımızdır, aynı zamanda ulusal görevimizdir. Süleyman Şah Türbesi ve o alan Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Oraya dokunmakla, Allah muhafaza sınırınıza ya da herhangi bir yere dokunmak arasında bir fark yoktur. Oradaki askerlerimizin güvenliği Mehmetçiğimizin sınır içindeki güvenliğidir, yani Türkiye o da bizim sınırımızdır, güvenliğinden hiçbir farkı yoktur. O topraklara yapılacak tecavüz Türkiye toprağına, Türkiye Cumhuriyeti toprağı olmak bakımından Ankara ya da Konya’ya herhangi bir yere yapılmasından farklı değil.”
Zamanın başbakanı, günümüzün Cumhurbaşkanı da benzer şeyler söylüyor yakın zamana kadar…
Ya şimdi…
Saldırı olmadan türbeyi naklediyorlar, ev taşır gibi…
Şu soruyu yanıt bekliyor…
Bir devlet savaşmadan, toprağını terk eder mi?

CHP’DE ADAYLAR

CHP’de bu seçimlerde büyük yarış var. İpi kimler göğüsleyecek, merak konusu…
İzmir’de aynı bölgede iki dostum yarışacak.
Biri, Güneş Gazetesi'nde beraber çalıştığım, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı yılların CHP’lisi Atilla Sertel.
Atilla, çalışkan, mert, İzmir’e, İzmirliye aşık bir kardeşim. Aile yaşamı ile de örnek bir insan…
Başaracağına, inanıyorum Atilla’nın.
İkinci aday arkadaşım, yoldaşım Dikili’de dört dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan Osman Özgüven… 1984 seçimlerinden hemen sonra tanıştığım bir dost. O, Osman Özgüven ki, Başkanlığı döneminde bisikleti makam aracı yapan, sudan para almayan, otobüsleri biletsiz yapan kişi… Yani bir halk adamı…
Ve İstanbul’dan bir aday adayı… Bugün açıklayacak adaylığını… Berhan Şimşek… Deli, dolu fişek gibi. Bir sanatçı, bir siyasetçi, Günaydın Gazetesi'nde aynı sayfada köşe yazdığımız, kendini yetiştirmiş, yokluk içinden gelip, aslını inkâr etmeyen, zorluklarla okumuş, üniversite bitirmiş bir kardeşim.
O’nun da yolu açık olsun.
Başka kimler var bilmiyorum. Arada bir tanıdığım aday dostları paylaşmaya çalışacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar