Başbakan Binali Yıldırım'a zor soru

Başbakan Binali Yıldırım'a zor soru

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, birçok kez haber bültenlerine yansıyan ve sahte diplomalı kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptığının ortaya çıkmasıyla ilgili yazılı olarak cevaplandırması için Başbakan Binali Yıldırım’a soru önergesi verdi. 

CHP’li Öz, sahte diplomalı kişiler hakkında soruşturma açılığını fakat neticesini ve önüne geçilmesi için atılacak adımları kamuoyu ile paylaşılmamasını gündeme getiren CHP’li Bülent ÖZ, soru önergesinin açıklamasında şunları ifade etti:

SAHTE DİPLOMA VAKALARI VATANDAŞIMIZDA GÜVENSİZLİK VE TEDİRGİNLİK OLUŞTURMAKTADIR 

Üniversite diplomalarının taklit ederek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan art niyetli kişiler olduğu ve bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı haberleri pek çok defa haber bültenlerine yansımıştır. 

HÜKÜMET MESLEK NİTELİKLERİNİN KORUNMASI İÇİN SOMUT ADIM ATMALIDIR

Öğretmenlik ve hatta doktorluk gibi hayati önem taşıyan meslekler başta olmak üzere pek çok meslek grubunda yaşanan sahte diploma skandallarının önüne geçilmesi için atılacak adımlar, o meslek niteliğinin korunması için de son derece önemlidir.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, açıklamalarının ardından, sahte diplomaların nasıl ve kimler tarafından temin edildiğine dikkat çekerek, soruşturmalardan çıkan sonuçları ve atılacak adımları kamuoyu ve vatandaşlarımızın öğrenmesi için Başbakan Binali YILDIRIM’a şu soruları yöneltti:

1-Son 15 yılda kaç kişiye hakkında sahte diploma soruşturması yapılmıştır? Kaç soruşturma nihayete erdirilmiştir? Ve bu soruşturmalardan çıkan sonuçlarda kaç kişiye ne kadar ceza verilmiştir?

2-Sahte diploma ile çalıştığı anlaşılan kişilerin meslek grupları nelerdir? Meslek gruplarına göre dağılımları nelerdir?

3-Bugüne kadar sahte diploma ile çalıştığı tespit edilen en üst merci görevli, hangi kurumda ve hangi görevi yapmıştır?

4-Sahte diploma kontrol usulleri nelerdir? Sahte diplomaların kim veya kimler tarafından temin edildiği hakkında yürütülen soruşturmalar hangi aşamadadır?