CHP kurultayı nasıl okunmalı?

CHP kurultayı nasıl okunmalı?

Kamuoyuna gösterilen en önemli olayın, kurultay yapmaya gelince CHP tabanında ve delegelerde büyük bir enerjinin açığa çıkması olduğu belirtilerek, “Konu dışarıdaki siyasi rakiplere karşı verilecek mücadele olduğunda aynı enerji büyük bir seferberliğe tahvil edilebilecek mi?” sorusu gündeme getirildi.

CHP'nin 36. Olağan Kurultay'ını değerlendiren Hürriyet yazarı Sedat Ergin, "CHP toplantısının kamuoyuna gösterdiği önemli bir hadise, kurultay yapmaya gelince CHP tabanında, delegelerde büyük bir enerjinin açığa çıkmasıdır. Konu CHP’nin içinde değil de dışarıdaki siyasi rakiplere karşı verilecek mücadele olduğunda, aynı enerji partinin bütününe yayılacak bir büyük seferberliğe tahvil edilebilecek midir?" dedi.

Sedat Ergin, ‘CHP kurultayı nasıl okunmalı?’ başlıklı yazısında, toplam 60 kişilik bir parti meclisi için 488 adayın çıkması ve liste için kıyasıya bir mücadelenin sergilenmesinin, parti içi iktidar ve yükselme arayışı söz konusu olduğunda CHP’nin dinamizm yakalamakta bir sorun yaşamadığını herkese gösterdiğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NU BEKLEYEN ZORLU DÖNEM

Kurultayda bir başka önemli olayın, seçimli bir kongrenin kaçınılmaz gerilimlerine sahne olmakla birlikte son tahlilde centilmence kapanması olduğunu ifade eden Ergin, kurultay sonrası CHP Lideri’ni zorlu bir dönemin beklediğini, ülkenin seçim menziline gireceğini kaydetti. Ergin, özetle şöyle yazdı:

“CHP toplantısının kamuoyuna gösterdiği önemli bir hadise, kurultay yapmaya gelince CHP tabanında, delegelerde büyük bir enerjinin açığa çıkmasıdır. Toplam 60 kişilik bir parti meclisi için 488 adayın çıkması ve liste için kıyasıya bir mücadelenin sergilenmesi, parti içi iktidar ve yükselme arayışı söz konusu olduğunda CHP’nin dinamizm yakalamakta bir sorun yaşamadığını herkese göstermiştir.

CHP’yi dışarıdan gözlemleyenler için bu dinamizm tersinden şu soruyu tetikliyor: Konu CHP’nin içinde değil de dışarıdaki siyasi rakiplere karşı verilecek mücadele olduğunda, aynı enerji partinin bütününe yayılacak bir büyük seferberliğe tahvil edilebilecek midir? Bu soru her CHP’li için geçerlidir ama öncelikle de CHP Lideri Kılıçdaroğlu açısından geçerlidir.”