Polis sendikası: Marihuanayı tamamen yasallaştırın

Polis sendikası: Marihuanayı tamamen yasallaştırın

Almanya'da bir polis sendikası ülkedeki marihuana politikasının değişmesini ve marihuana kullanımının tamamen yasallaşmasını istedi.

Almanya'daki 'Alman Dedektifler Federasyonu' (BDD) ülkedeki mevcut marihuana politikasının 'akıllıca ve üretken' olmadığı gerekçesiyle değiştirilmesini ve marihuananın 'tamamen yasallaştırılmasını' istedi.

Bild gazetesine konuşan BDD Başkanı Andre Schulz dünyada uyuşturucu kullanımının olmadığı hiçbir toplum olmadığını belirterek kanunların gerçekliği yansıtması gerektiğini savundu.

'BİZ POLİSLER OLARAK YASAĞIN YAN ETKİLERİ İLE UĞRAŞIYORUZ'

Schulz "Marihuana tüketiminin yasaklanması her şeyden önce en büyük sorunları yarattı" diyerek yasağın daha ciddi suçlara yol açtığını ve sıradan kullanıcıların şeytanileştirildiğini vurguladı.

Schulz "Biz polisler olarak (yasağın) yan etkileri ile uğraşıyoruz. Bunlar uyuşturucu ile alakalı suçlar, uyuşturucu üretimi, ticareti ve kaçakçılığı" ifadelerini kullandı.

'Sorumlu uyuşturucu tüketimi' eğitiminin teşvik edilmesi gerektiğini belirten Schulz bağımlıların daha iyi tedavi edilmesi ayrıca gençler ve çocukların daha etkili bir şekilde korunması gerektiğinin altını çizdi.

Ancak BDD Başkanı sürücülerin marihuana kullanmasının güvenlik gerekçesiyle suç olarak kalması gerektiğini de belirtti.

Mevcut Almanya yasalarına göre kişisel kullanım için küçük miktarda marihuana bulundurmak genellikle cezai işleme tabi tutulmuyor. Marihuana politikası bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle 10 ya da 15 grama kadar marihuana bulundurulmasına göz yumuluyor.