​Washington-PKK-Ankara üçgeninde uyuşturucu operasyonu

ABD Hazine Bakanlığı 20 Nisan 2011 günü 5 Kongra - Gel kurucusunu (Remzi Kartal, Sabri Ok, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Adem Uzun'u Yabancı Narkotik Elebaşları Belirleme Yasası - Kingpin Act- gereğince Özel olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı -SDNT- ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Kongra - Gel'i 2001 yılında 13224 sayılı Başkanlık Kararı ile Özel olarak belirlenmiş Küresel Terörist olarak 1997 yılında Terör Örgütü olarak ilan etmişti.

Açıklamada, uyuşturucu gelirinden PKK'ya silah ve malzeme sağlandığı da  belirtiliyor.

ABD Hazine Bakanlığı'nın aldığı karar dünya genelinde de uyuşturucu kaçakçılarına karşı önlemleri kapsıyor.Yasanın ihlal cezaları son derece ağır.

Dönemin Tayyip Erdoğan Başbakanlığındaki AKP Hükümeti, ABD Yönetiminin kararını memnunlukla karşıladı, hükümetin dış politika hanesine başarı diye yazdı.

Amerikalıların elinde kanıt olmasa böyle bir karar almazdı.
Herhalde Erdoğan Hükümeti sevinsin diye 5 PKK yöneticisini uyuşturucu kaçakçısı ilan etmedi.
Peki Erdoğan Hükümeti ne yaptı?
Türk Kamuoyu AKP Hükümeti'nin yasayı kullanarak harekete geçeceğini beklerken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın gizlice Oslo'da Sabri Ok'la görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.
O sırada Amerikalılar ne düşündü bilmiyorum ama PKK'ya silah ve malzeme alımı için uyuşturucu ticareti yapan örgütün Avrupa'da mali işlerden sorumlusu Sabri Ok önce AKP Hükümeti tarafından aklanmış oldu.
PKK yöneticileri o tarihten buyana Avrupa'da serbestçe faaliyetlerine devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kongra- Gel Eş Başkanı Remzi Kartal'la Brüksel'de buluşunca ABD Hazine Bakanlığı'nın Remzi Kartal'la ilgili kararı kaldırıp kaldırmadığını merak ettim.

Karar Hazine Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında aynen duruyor.
Remzi Kartal ve Sabri Ok hala uyuşturucu kaçakçısı konumunda ve Avrupa'da serbestçe faaliyetlerde bulunuyor.

Bu nasıl bir oyundur?
Herhalde (Midnight Express- Geceyarısı Ekspres) filminin son versiyonu.

Önceki ve Sonraki Yazılar