Ya, kriptocu biri başkan olursa..!

Referandum yolunda zaman hızla ilerlerken, “evet” veya “hayır”cıların savundukları bir sürü argüman var. Kimileri her kararı tek bir kişi aldığı için akla gelen tüm işlerin hiçbir engele takılmadan hızla yürüyeceğini düşünüyor.


Nükleer santral mi kurulacak, tartışıp zaman kaybetmeye gerek yok, kurun gitsin.


Hızlı tren çok mu yavaş kaldı, yapın yenisini, verin Cengiz’e o becerir. 


Kaynak mı lazım, bulun satacak bir şeyler, bulamazsanız Katar şeyhini arayın. Yeşile bayılır Trabzon’a bir baksın. Beğenmezse Giresun’u Artvin’i gösterin. Olmazsa Suudi kralını arayın. Ordudan sonra polis teşkilatını da gönderelim. 


Muhalifler hala konuşuyor mu. Her şehre nüfusunun onda biri kadar cezaevleri yapın. Projeye gerek yok, TOKİ’ye söyleyin öncelik versin. Toplu açılış için de hazırlıklar yapılsın. Sistem değişti artık şu paraları da değiştirin. Yeni 1000 TL bastırın. Üstünde benim resmim olsun.
Cuma gününü tatil yapın. Aileleri için sarayda muhtarlar günü gibi organizasyonlar hazırlayın.

Duşakabinoğullarının arka basamağına Tellakoğullarından bir yiğit, ön basamağına Bah- çelioğullarından bir delikanlı ekleyin. 


Mimarlar odası ve tabipler odasını kapatın. Selalar her gece okunsun. TV’lerdeki zorunlu yayınlara cuma hutbelerini de ekleyin. 5 çocuklu ailelerin otomobillerinden KDV, ÖTV almayın. Namaz saatlerinde tüm devlet daireleri yarımşar saat ara versin. Deniz otobüsleri ve boğaz gemilerine mescit konsun. 


Şehit haberleri ve kadın cinayetleri haberlerini yasaklayın. Camilerdeki “Mahya”lar ramazan dışında da bütün yıl yansın. Gazetelere gönderilen manşetleri oralara da gönderin. Polis ve askeri okullardaki yemin törenleri Kurana el basılıp yapılsın. Vize harcının adını “ayakbastı” yapın.


IŞİD demeyi yasaklayın. DAEŞ demeyi de yasaklayın. Minibüslerin yarısını pembeye boyayın. Erkekler diğerlerine binsin. Duraklarda kadınların bekleyeceği film camlı bölümler yapın. Mitinglere gelenler için “Mitinglig” kartı hazırlayın. Girişte gösterenin kartına 1000 er TL yükleyin, alışveriş yapıp ekonomiyi canlandırsın. Bir dahaki seçimde de oy pusula zarfları şeffaf olsun. 


Bunlar olursa belki şaşırmayız ancak benim korkum, Allah muhafaza ya kripto FETÖ’cü biri başkan olursa halimiz ne menem iş olur. Olur ya, kendini saklamayı başarmış, hatta ona en büyük düşman gibi görünmüş kripto biri torbadan çıkar da Cumhurbaşkanı olursa, bir daha kandırılmayı millet olarak artık kaldıramayız.


Bu yüzden “HAYIR” diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar