Alo Coni

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD basınına ateş püskürüyor.

Küfürler etti, hakaretler yağdırdı.

"Edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir, densizliktir "


Tartışma, Yurt Gazetesi'nin manşetten verdiği , New York Times Gazetesi'nin İŞİD Terör Örgütünün yaptığı petrol kaçakçılığına Türkiye'nin göz yumması ve bazı hükümet yetkililerinin de bu kaçakçılıktan pay aldığına ilişkin haberi üzerine patlak verdi.


Haberin arkası kesilmedi, gazete bir gün sonra da haberi devam ettirirken, ABD'nin öteki saygın gazetesi Wall Street Journal da New York Times'ı destekler biçimde İŞİD'in petrol kaçakçılığında Türkiye'yi kullandığına ilişkin geniş bir haber yayınladı.


Gazetelerden birkaç gün önce ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye'yi El Nusra terör örgütüne yardım etmekle suçladı, militanlara sınırdan geçiş sağladığı konusunda uyardıklarını açıkladı.


Erdoğan ve Davutoğlu'ndan ses çıkmadı, Ricciardone'ye New York Times'a yaptığı hakaretleri yapamadı,


Aynı New York Times Gazetesi, 26 Eylül 2011 tarihinde Anthony Said imzalı Erdoğan ve Davutoğlu'na övgüler dizen bir yazı yayınlamıştı.


"Türkiye’nin Başbakanı, Ortadoğu’daki en popüler şahsiyet, Dışişleri Bakanı’nın ise, yeni bir düzen vizyonu var," dedikten sonra Obama'nın başaramadığını başardığını yazmıştı.


Bunun gibi geçmişte ABD medyasında Erdoğan ve Davutoğlu için övgü dolu yazılar vardır.


Erdoğan ABD'den hâlâ bu tür yazıları bekliyor olabilir ama boşuna yorulmasın.


Türkiye'deki alışkanlıkla ABD'de 'Alo Fatih' diyeceği Anadolu insanımızın deyişiyle bir 'Coni' yok.


Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet'ın açıklamasını bir kez daha okumasını öneririrm.

Haberden daha ağır.


Erdoğan-Davutoğlu Hükümeti'nin Washington'da ABD medyasına dönük 'Yeni Türkiye imaj çalışması' yapması için 'Alpaytac, Inc ' adlı masraflar hariç yılda bir milyon 420 bin dolara anlaşma yaptığı bir tanıtım (PR) şirketi var.

Çiçeği burnundaki şirket , ABD basınına nasıl bir makyaj yapacak bilemiyorum.


Ben anlaşma metnindeki 5'nci maddede yer alan 'Hükümet şirketin ofisinde arama yapabilir' maddesi neden koyuldu onu merak ediyorum.

Cemaate bilgi sızdırılmasından mı korkuluyor?


Önceki ve Sonraki Yazılar