Ped reklamına idam isteyen AKİT yazarı hakkında şoke eden gerçek

Ped reklamına idam isteyen AKİT yazarı hakkında şoke eden gerçek

Ped ve gazlı içecek reklamların kaldırılmasını isteyen Ahmet Maranki'nin halk sağlığını tehlikeye atan ilaç reklamı yapan şahıslardan biri olduğu ortaya çıktı. Maranki hakkında soruşturma başlatıldı.

TRT'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamit" ve Diriliş Ertuğrul dizilerinin aralarında kadın pedi ve gazlı içecek reklamları bulunduğu için "Bu reklamlara göz yumanların kellesi alınmalı" diyen gerici Ahmet Maranki'ye, yasadışı ilaç tanıtımı yapıp hastalıkları iyileştirdiği gerekçesiyle "Tıbbi Müstahzar Kanunu'na muhalefet"ten soruşturma başlatıldı.

Ürünlerin hastalık tedavi edici nitelikte ilaçlar olduğunu ileri sürerek "Bir alo demeniz yeterli" şeklinde beyanlarda bulunduğu ve halk sağlığını ciddi bir biçimde tehlikeye attığı ortaya çıkan Maranki'nin soruşturmayla ilgili suçlamaları reddettiği öğrenildi. 

Aynı zamanda Akit yazarı olan Maranki, tepki çeken yazısında şunları söylemişti: "Devlet televizyonu TRT’de yapılaşmalar için kesin tedbir alınmalı, bunlar yok edilmelidir. Payitaht, Diriliş gibi “milli ruh”un dirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin örtülü destekleriyle yayımlanan dizilerin arasına yerleştirilmiş olan haçlı Siyonist ittifakı besleyen ve beslediğini deklare eden asitli gazlı içecekler, ahlaki çöküntülere sebep olan orkid gibi kadın iç çamaşırı reklamlarına, Müslüman bir kadının gece dahi giymeyeceği kıyafetle ekranlara çıkılmasına göz yumanların mutlaka kellesi alınmalı."