20 yaş gençleştiren gençlik iksiri! Tam bir kolajen deposu

20 yaş gençleştiren gençlik iksiri! Tam bir kolajen deposu

Günde 2.5 gramı bile tüketildiğinde insanı gençleştiriyor. Doğal gençlik iksiri olan kolajen deposu o besin uzmanlarca öneriliyor.

Kolajenin sağlık ve güzellik üzerinde önemli etkileri olduğu biliniyor. Kolajen, sadece cildin değil tüm vücudun yaşlanmasını da engelliyor. Kolajen eksikliği ise öncelikli olarak cildi etkilese de eklemler, tendonlar ve dişlere kadar çok sayıda organ ve dokuya zarar veriyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş ise kolajen takviyesi konusunda önemli uyarılarda bulundu ve hangi gıdaların bunu sağlayabileceğini de açıkladı.

KOLAJEN SAĞLAYAN BESİNLER

morina-baligi-yagi-faydalari-ve-fiyati.jpg

MORİNA BALIĞI

Morina balığı, diğer birçok beyaz balık gibi prolin ve glisin gibi amino asitlerden bol olduğu için kolajen üretimini artırır. Ayrıca fosfor, selenyum ve B6 vitamini gibi besin öğelerinden zengin bir besin.

kapak-034238.jpg

SU YOSUNU

Glisin ve prolin, kolajen proteininin ana bileşenleridir. Dolayısıyla beslenmede prolin ve glisin seviyelerini artırmanın yanı sıra kolajen üretimi de artıyor. Kurutulmuş halde satılan spirulina glisinden zengin bir su yosunu çeşididir. Meyve sularına veya tatlılara spirulina ekleyerek zengin bir kolajen kaynağından faydalanabilirsiniz.

sarimsak-nasil-kullanilir-1647986344.png

SARIMSAK

Sülfürün yanı sıra C vitamini de kolajen üretimini destekler. Sarımsaktaki bol miktarda sülfür, kollajen üretimini destekler. Yeni araştırmalar, sülfür içermeyen bir diyetle beslenen hayvanların daha az kolajen ürettiğini gösteriyor.

628f69d4e4bfdc02c4dd8c39.webp

ORMAN MEYVELERİ

Yaban mersini, böğürtlen, karadut, çilek, ahududu ve böğürtlen gibi kırmızı ve mor meyveler C vitamini içerir ve kolajen üretimini destekler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, çileklerin içerdiği ellajik asit (antioksidan) sayesinde kolajenin parçalanmasını önlüyor.

1e84571609ab683612879958dc2bdd8de8def75e.jpg

TURUNÇGİLLER

Limon, portakal ve mandalina gibi turunçgiller, C vitamini içerdikleri için kolajen üretimini destekler.

Çünkü C vitamini, kolajen üretiminde önemli bir rol oynadığı gibi, kolajen sentezlenirken diğer proteinlere ihtiyaç duyuyor.

shutterstock-1694242405.jpg

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

C vitamini tüketiminin yeterli olması, kolajen üretiminde önemli bir rol oynar.

Dolayısıyla, tere, maydanoz, semizotu, ıspanak ve roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler beslenme listenizde düzenli olarak yer almalı.

7d5cbccb4a57a8edd05bcbcac8e9a15d220d9a47.jpeg

SIĞIR JELATİNİ

Jelatin, kolajen tarafından üretilen bir protein türüdur. Bu nedenle, kolajen üretimini artıran besinlerden biridir.

Jelatini, yemeğinizin besin değerini artırmak için çorba, güveç veya et suyuna karıştırarak pişirebilirsiniz.

kemik-suyunun-faydalari-nasil-icilmeli-kemik-suyu-gunde-ne-kadar-tuketilmeli-1594985798-7269.webp

KEMİK SUYU

Kemik suyu, arjinin, prolin ve glisin gibi önemli amino asitleri içerdiğinden, kolajen için mükemmel bir kaynaktır.

Vücudunuzda azalan kolajeni yerine koymak için, beslenme rutininize zaman zaman kemik suyu eklemek idealdir.

Bununla birlikte, düzenli olarak kemik suyu içmek kan kolesterol seviyelerini artırabileceğinden, kalp-damar hastalığı veya kolesterol yüksekliği ile ilgili herhangi bir hastalığınız varsa kemik suyu içmekten kaçınmalısınız.

Cilde nem, pürüzsüzlük, ışıltı ve esneklik kazandıran kolajen, en değerli gençleştirici kaynaklardan biri.

Saç köklerini güçlendirerek sağlıklı ve gür bir görünüme sunar. Tırnakları ve dişlerini beslemesi sayesinde oldukça görünümünüzü her zaman sağlıklı ve canlı olarak korumanızı sağlar.