5 yaşındaki çocuğun kırdığı sanat eseri aileye pahalıya patladı

5 yaşındaki çocuğun kırdığı sanat eseri aileye pahalıya patladı

Küçük çocuğun heykele sarılmaya çalışarak gösterdiği ‘sanat aşkı' sigorta şirketinin ailesine gönderdiği mektupla sonlandı.

ABD'nin Kansas eyaletindeki bir sosyal merkezde yer alan heykel, bir düğün için orada bulunan anne babanın başını derde soktu.

Ailesiyle birlikte düğün resepsiyonuna katılan 5 yaşındaki çocuk, arkadaşıyla oyun oynarken önünde durduğu heykele sarılmak istedi. Ancak bu sırada heykel yerinden oynadı ve küçük çocuğun çabasına rağmen devrildi.

Olaydan günler sonra sosyal merkezinin sigorta şirketi, eserin onarılamayacak derecede hasar gördüğünü belirterek aileye 132 bin dolarlık bir fatura gönderdi.

ANNEYE İHMALKARLIK SUÇLAMASI

Şirket mektupta anneyi suçlayarak "Küçük bir çocuğun gözetiminden siz sorumlusunuz. Göz kulak olmaktaki başarısızlığınız ihmalkarlık olarak değerlendirilir" ifadelerine yer verdi.

İhmalkar olmakta itham edilmesine tepki gösteren anne Sarah Goodman ise bu kadar yüksek bir fiyata sahip bir sanat eserinin daha iyi korunması gerektiğini ifade etti.

"Ana yürüme yolunda ayrı bir odada değil. Koruyucu cam yok. Koruma altında değil. Devrilmesi önleyecek mekanizma yok" diyen Goodman eserin çevresinde "Dokunmayın" yazan bir uyarı levhası dahi bulunmadığını kaydetti.

HEYKEL İKİ YILDA YAPILMIŞ

Eserin heykeltıraşı Bill Lyons, iki yılda bitirdiği eserin 132 bon dolara satışa çıktığı bilgisini verdi ve oluşan hasarı giderecek yetenek ile isteğe sahip olmadığını söyledi.

BİR ÇOCUK MÜZEDE 200 YILLIK SÜRAHİYİ KIRMIŞTI

Kırılan heykel bir sanat eserinin çocuklar tarafından hasara uğratılması konusunda ilk örnek değil.

İngiltere'de ailesiyle birlikte müzeyi ziyaret eden 5 yaşlarındaki bir çocuk, 18. yüzyıla ait bir sürahiyi tuzla buz etmişti.

Müze yönetimi sürahinin kırılma riskini önleyecek şekilde sergilenmediğini belirterek sorumluluğun kendilerine ait olduğunu belirtmişlerdi. Yaklaşık 60 parçaya bölünen sürahi uzmanlar tarafından yeniden bir araya getirildi.

Müze tamirin ardından "Annesi babası çok kızan" çocuğu rahatlatmak için kampanya başlatmıştı.