AKP’li başkan Tiryaki: Muhafazakar aile çocukları da kullanıyor…

AKP’li başkan Tiryaki: Muhafazakar aile çocukları da kullanıyor…

Meclis Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Araştırma Komisyonu’na bilgi veren AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre 

Tiryaki, uyuşturucu kullanan çocukların aileleri için, “Sözlerimin yanlış anlaşılmasın ama muhafazakâr ailelerin çocukları da, 5 vakit namaz kılan ailelerin çocukları da. Eğer bunlar bu noktaya geliyorsa, bizim oturup kafa kemiklerimizi eritinceye kadar düşünmemiz lazım” dedi. Tiryaki AMATEM'in bahçesinde bile uyuşturucu satıldığını söyledi. Tiryaki komisyon üyesi Milletvekillerine şu bilgileri verdi:

BAHÇEDE UYUŞTURUCU

AMATEM'e Türkiye genelinde yıllık müracaat eden insan sayısı 30-40 binler civarında. AMATEM'de tedavi görenlerin sayısı binlerle çok komik bir sayı. AMATEM'i suçlama anlamında söylemiyorum. Uyuşturucu zaten AMATEM'in bahçelerinde satılıyor. Yani bunları gittiğimizde, gördüğümüzde bunu çok rahat izleyebiliyoruz.

5 VAKİT NAMAZ KILANIN ÇOCUKLARI

Ailelerle ilgili suçlama değil ama, madde kullanan çocukların önemli bir kısmının muhafazakâr ailelerden olduğunu da görüyoruz. Muhafazakâr ailelerde bu tür problemler olmaz gibi bir algının da kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyoruz. Yanlış anlaşılmasın ama bunların çok önemli bir kısmı 5 vakit namaz kılan ailelerin çocukları. Eğer bunlar bu noktaya geliyorsa, bizim oturup kafa kemiklerimizi eritinceye kadar üzerinde düşünmemiz lazım.

SOKAKTA SATILIYOR

Evinde yürüyemeyen, felç olmuş aileler… Kadın kendisi geliyor bize diyor ki: Uyuşturucuyu ben alıyorum. Sokağın her tarafında satılıyor. Hükûmeti, iktidarı, birilerini karalamak için söylediğimden değil, Türkiye'nin problemi, hepimizin problemi bu. Ama şu anda sokakta çok rahat satılabiliyorsa bunun önüne geçmemiz lazım.