Atatürk'ün silüeti bu yıl ilk defa erken geldi

Atatürk'ün silüeti bu yıl ilk defa erken geldi

Her yıl 5 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silüeti, bu yıl ilk kez iki hafta önceden çıkmaya başladı.

Ardahan'ın Damal İlçesinin Ata Mahallesinden bakıldığında görülen, Karadağ sırtlarına vuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mucize silüetine ilgi giderek yoğunlaşıyor.

Her yıl 5 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silüeti, bu yıl ilk kez iki hafta önceden çıkmaya başladı. Havanın bulutsuz olması nedeniyle önceki gün saat 18.00 sıralarında vatandaşlar Atatürk’ün Karadağ sırtlarındaki silüetini görmeye gitti. Bol bol hatıra fotoğrafı çekilen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında hayrete düştüklerini belirttiler. Damal İlçesinde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.

Damal İlçesinde oturan Metin Derdiyok yurdun değişik yörelerinden turistlerin Atatürk silüetini görmeye geldiklerini bildirdi. Derdiyok, "Biz arkadaşlarla her gün bu mucize silüeti görmeye geliyoruz.  Hava güneşli olduğunda silüeti  çok net oluyor. Görünce de mutlu oluyoruz. Bol bol sosyal medyada bu fotoğrafları paylaşıyoruz. ’Atatürk'ü çok seviyoruz. Köyümüz, ilçemiz ve ülke halkı olarak Atatürk'ü hep seviyoruz ve de seveceğiz. Atatürk'ü Karadağ'dan hiç kimse silemez" diye konuştu