Ayla'nın manevi babası Kore Gazisi'nin eşi de hayatını kaybetti

Ayla'nın manevi babası Kore Gazisi'nin eşi de hayatını kaybetti

Hikayesi Ayla filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği de bugün hayatını kaybetti. İkisi son yolculuğuna birlikte uğurlanacak.

Hikayesi Ayla filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore Gazisi Emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği, eşinin acısına dayanamayarak 85 yaşında hayatını kaybetti. Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği’nin son yolculuklarına Üsküdar’da bulunan Büyük Selimiye Camii’nde ikindi namazını müteakip düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı.
‘Ayla’ filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim’in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği eşinin acısına dayanamadı. 65 yıllık eşi Astsubay Süleyman Dilbirliği’ni kaybetmenin acısını yaşayan Nimet Dilbirliği dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

BİRLİKTE DEFNEDİLDİLER

Aile yakını Muhammer Şehri, “Sabaha karşı vefat etmiş o da biz de iki saat önce öğrendik. İkindi namazında ikisini birden defnedeceğiz. O da rahatsızdır. 5-6 aydır alzheimerdı” ifadelerini kullandı.
Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin Kore gazisi arkadaşı, “53- 54 senesinde Kore’ye gittim. Keşifçiydim. Bazı keşif kollarının çatışmalara katıldığı olmuştu. Halk çok fakirdi, biz maaşlarımızı dahi onlara verirdik yardım için. Eşinin de öldüğünü burada öğrendim. Beraber yaşadılar, beraber şereflendiler, beraber gidiyorlar. Süleyman ağabey çok değerliydi” şeklinde konuştu.
Astsubay Dilbirliği’nin tabutunun Türk bayrağına sarılı olduğu görüldü. Astsubay Dilbirliği ve eşi Nimet Dilbirliği’nin tabutlarını yan yana görenler duygusal anlar yaşadı.

AYLA İLE 60 YIL SONRA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Ayla filmine ilham olan, Koreli Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği dün tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat etmişti.
Dilbirliği, Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye’den Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında giden 5 bin 90 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olmuştu. Annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve yıllar sonra Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü. Süleyman Dilbirliği 91 yaşındaydı