Euro'da yeni rekor!

Euro'da yeni rekor!

Dolar kuru son iki gündür sakin bir seyir izlerken, euro/TL rekor geliştirmeye devam ediyor. Avrupa bölgesinden gelen makroekonomik verilerin desteğiyle euro kuru bugün 4.6820'ye çıkarak bir rekor daha kırdı. Euro, bir önceki zirvesini 22 Kasım'da 4.6772 ile görmüştü.

ABD Merkez Bankası'nın politikasını beklenildiği kadar hızlı şekilde sıkılaştırmayacağı öngörüsü ve TCMB'nin gerekli görmesi halinde faiz de dahil gerekli adımları atacağına yönelik söylemlerle dolar/TL ise tarihi rekor seviyelerin altında seyretmeyi sürdürüyor.

Çarşamba günü 3.9830 ile rekor kıran dolar/TL, dün Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem'in TCMB'ye yönelik açıklamalarıyla sert düşerek 3.90'a kadar geriledi. Dolar kuru, saat 12:26'da 3.9400'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6754 seviyesinde yer aldı.

Makroekonomik veriler euroyu destekliyor

Dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanaklarının para politikası hakkında yeni bir ipucu vermediğini belirten analistler, siyasi belirsizliklerin devam etmesine karşın makroekonomik verilerin euroyu desteklemeye devam ettiğini kaydetti.

Piyasalar haber akışını izliyor

Piyasalarda; TL'ye özgü satış baskısı yaratan unsurlar arasında gösterilen enflasyonda yükseliş, AB, ABD ve NATO ile ilişkilere yönelik gelişmeler takip ediliyor. Bunun yanında ABD'de devam eden Reza Zarrab davasına ilişkin haber akışı da yakından izleniyor.