Erdoğan, Sudan, Çad ve Tunus'a gidecek 

Erdoğan, Sudan, Çad ve Tunus'a gidecek 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24-27 Aralık 2017 tarihleri arasında Sudan, Çad ve Tunus'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin köklü, tarihi ve kültürel ilişkilere sahip olduğu Sudan, Çad ve Tunus'ta yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler ve işbirliği tüm ayrıntılarıyla ele alınacak. Bunun yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Ziyaretler vesilesiyle, bu ülkelerle çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmalarının imzalanmasının da planlandığı vurgulayan açıklamada, şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri vesilesiyle düzenlenecek iş forumları, işadamlarımızın yerel muhataplarıyla bir araya gelerek işbirliği imkânlarını ele almalarına fırsat oluşturacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz yıllarda Afrika ülkelerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerin devamı niteliğinde olan bu ziyaretler, Afrika Ortaklık Politikamız kapsamında kıtayla işbirliğimize derinlik kazandırılmasına yönelik irademizin somut göstergesidir.

İLK RESMİ ZİYARET

Sayın Cumhurbaşkanımızın Sudan ve Çad'ı ziyaretleri, Türkiye'den bu ülkelere Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olması bakımından tarihi öneme sahiptir. Tunus'a yapacakları ziyaret ise 2012 yılından bu yana Türkiye'den Tunus'a Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk ziyareti teşkil etmektedir." Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine bakanlar, diğer yetkililer ve işadamlarından oluşan geniş bir heyetin de refaket edeceği kaydedildi.