Bunu içen kel oluyor! İşte kelliğe neden olan içecek

Bunu içen kel oluyor! İşte kelliğe neden olan içecek

O içecek, tüketenleri kel yapıyor. O yüzden bunu içmeden önce bir kez daha düşünün.

Kellik, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde birçok erkek tarafından kompleks yapılacak fiziki bir duurm olarak görülebiliyor. Bu nedenle birçok kişi kelliğini gidermek için hem çeşitli doğal yollara başvuruyor hem de saç ektirme gibi uygulamalara başvuruyor.

kellik-sac-e1666435338397.jpg

Birçok kişinin korkulu rüyası olan kellik ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Bu konuda yapılan araştırmalara göre bazı içeceklerin içerdiği bileşenler kelleşme riskini yüzde 42 oranlarına kadar artırabiliyor.

BAZI İÇECEKLER KELLİĞE NEDEN OLUYOR

Enerji ve gazlı içecekler kellece riskini yüzde 42 oranlarına kadar artırabiliyor. Bu içeceklerin böyle bir etkisi olduğunu bilen insan sayısı çok az.

Bilim insanlarının 2000 kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarında erkeklerde kelleşme riskini artıran içeceklerin ilk deneylerde yüzde 30 ikinci deneylerde ise yüzde 42’ye kadar etkili olduğu belirtildi.

energy-a.jpg

Bilim insanları daha sonraki yaptığı deneylerde istatistiklerin bu düzeyde kaldığını belirtti. Bu içeceklerin kelleşme riskini artırmasının sebebinin ise içeceklerin kan şekeri oranını bir anda yükseltip düşürmesi olarak tahmin ediliyor.