Açlıktan ölmek üzere olan kutup ayısı, yürekleri parçaladı 

Açlıktan ölmek üzere olan kutup ayısı, yürekleri parçaladı 

Vahşi yaşam fotoğrafçısı Paul Nicklen, açlıktan ölmek üzere olan bir kutup ayısını görüntüledi. Nicklen, hayvanın acıklı görüntülerinin, iklim değişikliği konusunda bir farkındalık yaratması amacıyla paylaştığını belirtti.

Bir deri bir kemik kalmış bir kutup ayısının hiç buzul olmayan bir ortamda, açlıktan ölmek üzereyken çekilen görüntüleri tepki topladı. Kanada'nın Baffen Adası'nda çekilen görüntülerde, kutup ayısı açlıktan can çekişirken görülüyor. Yiyecek bulmak için balıkçıların bıraktığı bir varile güçlükle giden kutup ayısı, bir süre sonra da yere yığılıyor. Sea Legacy adlı çevreci grup için çalışan biyolog ve fotoğrafçı Paul Nicklen, Instagram'dan yaptığı açıklamada, "O anlarda ağlamaya başladık ve ayıyı gözyaşlarımız akarken görüntülemeye devam ettik" diye yazdı.

'O SAHNEYİ KAFAMDAN ÇIKARAMIYORUM'

Ayının bu çekimden belki de saatler sonra hayatını kaybettiğini belirten Nicklen, grubunun ayıyı kurtarma imkanına sahip olmadığını ifade etti. Fotoğrafçı yakaladığı görüntüler için, "Bu, halen kafamdan çıkaramadığım yürek parçalayan bir sahne. Ama kayıtsızlık duvarını yıkmak için güzel kadar üzücü şeyleri de paylaşmamış gerektiğini biliyorum" ifadesini kullandı.

BUZLAR ESKİSİNDEN DAHA ERKEN ERİMEYE BAŞLADI

Görüntüyü, iklim değişikliğinin neye benzediğini insanlara göstermek için yayınlama kararı aldığını belirten Nicklen, "Son yıllarda kutup  bölgesinin bu kısmında kış mevsimleri kısaldı ve denizdeki buzlar eskisinden daha erken erimeye başladı. Bu yüzden ayılar deniz aslanları ve morsları avlayamıyor ve kış uykusu için yeteri kadar yiyecek biriktiremiyor" ifadelerini kullandı.

INSTAGRAM İKİYE BÖLÜNDÜ

Paylaşımın ardından, Instagram üzerinden pek çok kullanıcı konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.
nico_maur rumuzlu bir kullanıcı, "Yürek parçalayıcı! Kolektif olarak sorumlu olduğumuz acı gerçeği gösterdiğiniz için teşekkürler" diye yazarken, Jonathandoylemedia, "Bunu çocuklarınıza göstermelisiniz. Belki onlar, dünyada gerçekte neler olup bittiğini görürlerse, diğerlerini de değişimlere çağırmak için onlara ilham olur" yorumunda bulundu.

ninanice10 ise, "Bunu izlemek çok zor! Kalbi param parça ediyor" dedi. Bazı kullanıcılar da, çekim grubunun ayının acılarına son vermeye dönük bir çaba sarfetmemesine tepki gösterdi.

Chrisoux, "Grubun hiç çaba göstermediğine dikkat çekmek isterim. Çekim grubunun en azından ayıya sakinleştirici vermesini beklemek gerçekçi değil mi?" ifadelerini kullandı.

Nicklen'in bu tür yorumlara yanıtı şöyle oldu: "Ben yanımda 400 kilo et ve sakinleştirici tabanca ile gezmiyorum. Ayrıca hayvanı beslemek, sadece sefaletini uzatmak olurdu. Üstelik Kanada'da kutup ayılarını beslemek yasadışı" diyerek tepkilere yanıt verdi.