Dikkat edin! Hafta sonu başlıyor, bir hafta sürecek

Dikkat edin! Hafta sonu başlıyor, bir hafta sürecek

Hafta sonundan itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanağın ülke geneline yayılması ve iç kesimler ağırlıklı olmak üzere yurdun büyük bölümünde gelecek hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Ankara'da yarın, pazar, pazartesi ve salı günleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülecek. İstanbul'da pazartesi gününe kadar yer yer sis ve pus, pazar ve pazartesi Anadolu yakasında, salı günü ise il genelinde hafif sağanak geçişler olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye geçen hafta sonundan bu yana Karadeniz ve Marmara Denizi üzerinde oluşan, gece ve sabah saatlerinde yoğunlaşarak kıyı kesimlerini de etkisi altına alan alçak bulut kapalılığı ve sis hadisesinin, doğu bölgeleriyle İç Ege ve Göller Yöresi'nde atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle öğleden sonraları oluşan mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanakların etkisinde bulunuyor.

Hava sıcaklıkları Marmara ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyrediyor. 
Hafta sonundan itibaren, genellikle öğleden sonraları meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanağın ülke geneline yayılacağı ve iç kesimler ağırlıklı olmak üzere yurdun büyük bölümünde gelecek hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.