Dünyanın en prestijli çiçek fuarı, Chelsea Flower Show başladı

Dünyanın en prestijli çiçek fuarı, Chelsea Flower Show başladı

Dünyanın en prestijli çiçek fuarı olan ve Londra da 1913'ten bu yana her yıl düzenlenen Chelsea Flower Show dün başladı.

Yüzlerce çeşit çiçeğin, 500'den fazla serginin ve farkı bahçe konseptlerinin yer aldığı fuar, 23-27 Mayıs 2017 tarihleri arası Royal Hospital da ziyaretçilerini bekliyor.

Royal Horticultural Society (RHS) 'nin katkıları ve  M&G Investments sponsorluğunda gerçekleştirilen fuarda, bu yıl da dünyanın en iyi bahçe tasarımcılarının eserleri sergileniyor.


 
Kraliyet Bahçıvanlık Derneği Direktörü Nick Mattingley RHS' nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, 'Yüzyılı aşkın süredir her yıl gerçekleştirdiğimiz RHS Chelsea Flower Show'larında olduğu en iyi tasarımcılar ve öncüler, fuarı dünyanın en iyi bahçe fuarı haline getirmek için tüm engelleri aşıyorlar.' dedi.
 Mattingley, bu yıl fuara Chris Beardshaw, James Basson, Nigel Dunnett, Kate Gould ve Sarah Eberle gibi dünya çapında tanınan bahçe tasarımcılarının katılacağını belirtti.
 
Fuarın bu yıl da muhteşem ve unutulmaz olacağını belirten Mattingley, 'Yüz binlerce kişinin gelerek ve ayrıca milyonlarca kişininde evinden izleyerek fuarı ziyaret etmesini memnuniyetle karşılıyoruz' ifadelerini kullandı.
 


RHS, 1804 yılında Sir Joseph Banks ve John Wedgwood tarafından, bahçeciliğin bilim, sanat ve uygulamasındaki tutku ve mükemmellikten esinlenerek kurulmuştur. Köy, kasaba ve şehirde yaşayan herkesin yaşamını bitki yolu ile zenginleştirip, iyileştirmek ve daha sağlıklı ve mutlu bir toplum inşa etme vizyonunu benimsemiştir. Milyonlarca insana bahçeciliği sevdirmeyi, yeni nesil bahçıvanlara ilham vermeyi ve 300. 000'den fazla insanın istihdam edildiği 10.4 milyar sterlinlik bir sektörü korumak için yatırım yapmayı taahhüt eder. Tamamen bahçeciliğe ilgisi olan üyeleri, ziyaretçileri ve destekçileri tarafından finanse edilmektedir.