Ege beşik gibi sallanıyor! Halk sokağa döküldü

Ege beşik gibi sallanıyor! Halk sokağa döküldü

Ege'de 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın ilçe olan Karaburun'da panik hakim. İlçe'de iki deprem daha oldu. 15.31 ve 15.35'te 4.9 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

İlçenin kaymakamı Muhammet Özyüksel, “Böyle bir sarsıntı görmedim bina yıkılacak sandım. Sarsıntıda can kaybımız yok. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor” dedi.

Saat 15:28 sıralarında Ege Denizi açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6.3, AFAD ise 6.2 olarak açıkladı. 


Depremin merkez üssünün ise İzmir'in 85 kilometre kuzeybatısı olduğu bildirildi. Depremin derinliği ise yerin 10 kilometre altı olarak açıklandı.


MARMARA DA SALLANDI

Deprem Ege Bölgesi'nin yanı sıra Marmara bölgesinde de hissedildi. Sarsıntılar; İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne'den de hissedildi. Deprem söz konusu bölgelerde paniğe neden oldu.

HALK SOKAKTA

İzmir ve Ayvalık'ta vatandaş depremin ardından sokaklara döküldü. Bölge sakinlerinden alınan bilgilere göre evlerde büfeler düştü maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, deprem Karaburun ilçesi açıklarında meydana geldi. 

6.3’lik sarsıntı büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar depremin ardından sokaklara döküldü.

İZMİR VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA


İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını belirtti.

 İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.


NEDEN ÇOK ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ?

Prof. Dr. Şerif Barış: (Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı): İkişer üçer yıl arayla 6 büyüklüğündeki depremlerin olması normal. Bulunduğumuz coğrafya bu sık depremleri yaşamaya alışmamız gerekiyor.

 Muhtemelen biraz derin bir deprem olduğu için gerek İstanbul'dan gerekse Atina'dan erişildi. Bu depremin artçıları bir yıl sürer. 5 - 5,3'e kadar artçı deprem olabilir. 

Tsunami korkusunun olmaması gerekir. Ege Bölgesi’nde kırıklı çıkıklı faylı bölgeler var. Civardaki fayları etkileyebilir, onlar da büyük değil.

 Başka bir büyük deprem beklentisi içerisine girilmemesi lazım.Hasarlı binalara eşya alınmak için girilmemesi, birkaç saat dışarda beklenmesi, uzmanların görüşlerinin alınması gerekiyor.