Elektrikli işkenceye maruz kalan Suriyeli kurtarıldı

Elektrikli işkenceye maruz kalan Suriyeli kurtarıldı

İstanbul'da ev arkadaşı tarafından kaçırıldıktan sonra elektrikle işkence yapılarak 40 bin dolar fidye istenen Suriyeli iş adamı kurtarıldı. Suriyeli iş adamının ev arkadaşının da arasında bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçiren olay Fatih’te meydana geldi. İddiaya göre, Suriyeli iş adamı Dahhan Mustafa, 24 Aralık Pazar Günü Bahçelievler'de çalıştığı iş yerinden ev arkadaşı olan Macit Davut isimli arkadaşıyla gezmek için ayrıldı. Fatih’e giden ikili kimliği belirsiz kişilerce zorla arabaya bindirilerek kaçırıldı.

BANA ELEKTRİKLE İŞKENCE YAPTILAR

Şüpheliler bir süre sonra Dahhan Mustafa'nın telefonundan kuzeni Semih Abdurrahman'ı arayarak 40 bin dolar fidye istedi. Istedikleri parayı getirmedikleri takdirde Dahhan Mustafa'ya zarar vereceklerini ifade eden şüpheliler telefonu kaçırdıkları Suriyeli iş adamına verdi. Kuzenine kendisine elektrik vererek işkence yaptıklarını ifade eden Suriyeli iş adamı kuzeninden yardım istedi.

Kuzeninin kaçırıldığını anlayan Semih Abdurrahman'da karakola giderek başvuruda bulundu. Şikayet üzerine Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi harekete geçti. Ekipler, Suriyeli Dahhan Mustafa ve arkadaşı Macit Davut'un son olarak Fatih, Molla Gürani Camii önünde zorla bindirildikleri aracın plakasını tespit etti.

KOVALAMACA SONUNDA YAKALANDILAR

Yapılan plaka sorgusunda otomobilin Yavuz E. isimli şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan takipler sonucunda otomobilin Başakşehir, Güvercintepe Mahallesi'nde olduğunu öğrenen ekipler operasyon için harekete geçti. Yaşanan kovalamaca sonucunda otomobili durduran ekipler Dahhan Mustafa isimli Suriyeli genci kurtarırken, otomobil içerisinde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde  sorguya alınan Yavuz E. isimli şahsın suçlamaları kabul ettiği ve borcu olduğu için bu eylemi gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

EV ARKADAŞI KAÇIRMIŞ

İfadesine devam edilen Yavuz E.’nin sorgusunda Dahhan Mustafa'nın yakın arkadaşı olduğu öğrenilen Macit Davut'la bu eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti. Diğer iki Suriyeli Fırat C. ve Ahmet K.'nın ise suça yardım ve yataklık yaptığı belirtildi. İfadelerin ardından şüpheliler hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.