Facebook'ta yer bildirimi yapan tatilciler hırsız şoku yaşadı

Facebook'ta yer bildirimi yapan tatilciler hırsız şoku yaşadı

9 günlük bayram tatili nedeniyle boşalan şehirlerde hırsızlar cirit atıyor. Dün akşam itibariyle tatili bitirip evlerine dönen bazı tatilciler hırsız şoku yaşadı.

9 günlük tatil nedeniyle özellikle İstanbul gibi pek çok büyükşehir bomboş kaldı. Tatil dönüşü evleri soyulan vatandaşlar ise soluğu karakollarda aldı.
6-7 KİŞİ EVE GİRMİŞ
Bir vatandaş İstanbul Kartal’daki evine giren hırsızın ardından kaydettiği videoyu  0549 807 27 99 numaralı Sözcü WhatsApp İhbar Hattı’na gönderdi.  6-7 kişinin evlerine girdiğini belirten vatandaş “evde ne var ne yok götürmüşler” diye isyan ediyor.
BAŞKA EVLERE DE GİRMİŞLER
Videoyu gönderen mağdur vatandaş mahallede soyulan tek evin kendilerine ait olmadığını, Kartal’da pek çok eve hırsız girdiğini gittikleri karakolda öğrendiğini belirtiyor.
SOSYAL MEDYA BİLDİRİMLERİNE DİKKAT
Uzun tatil dönemlerinde sosyal medya uzmanları ve emniyet yetkililerinin önemle belirtmesine rağmen pek çok tatilci gittikleri yörelerden yer bildirimi yapmış ve tatil fotoğrafları paylaşmıştı. Uzmanlar, hırsızların genellikle sosyal medyadaki bu paylaşımları takip ettiğini ve boş evlerin adreslerini tespit ettiğini belirtiyor.